RAT ZA ULAZNICE

FESTIVAL EKSTREMIZMA 'Uvijek vjerni dobili 0 ulaznica, radikalna desnica na tisuće!'

U Klubu navijača Uvijek vjerni žale se da niti jedan njihov član do utorka nije uspio podići ulaznicu za meč sa Srbijom
 Joško Ponoš / Cropix

Iza kulisa utakmice Hrvatska vs. Srbija posljednjih se dana vodi borba oko ulaznica za spektakl u petak, a paralelno s tim zauzimaju se strateški položaji prije nego što se rasplamsa rat za vlast u Hrvatskom nogometnom savezu, doznaje Jutarnji.

U Klubu navijača Uvijek vjerni žale se da niti jedan njihov član do utorka nije uspio podići ulaznicu za meč sa Srbijom (1500 karata obećano njihovim filijalama, plus nepoznat broj kupljen putem interneta), premda pouzdano znaju da su druge navijačke udruge podigle svoje ulaznice, među njima i ogranak BBB-ovih veterana sklonih Zdravku Mamiću koji su navodno dobili devetsto ulaznica. Slučaj postaje bizaran ako se zna da su Uvijek vjerni udruga priključena na HNS-ov budžet, jedina su organizacija koja prati isključivo reprezentaciju i pritom broji respektabilnih 17 tisuća članova.

Bitka za vlast

Neki su navijači, kako u novom broju donosi Aktual, požurili na internetu objaviti fotografije tridesetak preuzetih karata s uzastopnim serijskim brojevima i još ih prigodno garnirati letkom HČSP-a. Nitko, naravno, nije očekivao da će Rusanova 13 ulaznice nuditi djeci cvijeća, ali ovakav kriterij za distribuciju karata krajnje je dubiozan i sugerira da pored svih apela za normalno navijanje, netko ipak želi utakmicu pretvoriti u festival ekstremizma.

Uz borbu za ulaznice diskretno je počelo i mačevanje oko generalne podjele interesnih zona u HNS-u. Metak iz startnog pištolja u ovoj je utrci ispalio Davor Šuker kada se u službenoj izjavi ogradio od Mamićeva govora mržnje prema ministru Jovanoviću i poručio mu da je porušio sve dobro što je Savez izgradio u pripremi utakmice visokog rizika. Bila je to ispravna, ozbiljna, predsjednička gesta, ali u suštini nimalo mudar potez. Zdravko Mamić je, naime, izmislio Šukera kao nogometnog dužnosnika prije nego što ga je oktroirao na čelo organizacije. Sada je Šuker raskinuo tu koaliciju.

Uefine poruke

Predsjednik HNS-a najavio je disciplinski postupak protiv Mamića, a nakon toga se susreo s ministrom Jovanovićem te dogovorio posjet predsjedniku Josipoviću u društvu kolege Tomislava Karadžića iz FSS-a. Insajderi vjeruju da je Šuker spreman krenuti u demontažu Mamićeva kulta uz asistenciju vladajuće politike, kažu da je partnera u toj borbi pronašao u figuri Zorana Cvrka, HNS-ova čovjeka za sigurnost, ali i u Uefi koja preko Ivana Ćurkovića i drugih svojih visokih diplomata poručuje Šukeru da se ne ponaša kao otok i da svoj Savez približi vlasti umjesto da joj dijeli lekcije. “Kvaka 22” cijele priče kaže da su sve poluge nogometne vlasti još uvijek u Mamićevim rukama zbog čega bi ova akcija mladog predsjednika mogla završiti kao loša avantura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:45