HRVATSKI REKORDERI

Šimunić: 'Ni danas mi nije jasno kako smo 1999. izgubili'; Srna: 'Ovoga puta mi ćemo slaviti'

 Nenad Dugi/CROPIX

Trojica hrvatskih nogometnih reprezentativaca koji su 6. veljače protiv Južne Koreje u Londonu po 100. put zaigrali za najbolju izabranu vrstu, Stipe Pletikosa, Darijo Srna i Josip Šimunić, u srijedu su primili prigodne poklone Hrvatskog nogometnog saveza koje su im uručili predsjednik saveza Davor Šuker i izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Prilikom uručenja slika na kojima su portreti slavljenika, te dresova s brojem 100 na leđima i njihovim prezimenima, predsjednik HNS-a Šuker kratko je izjavio:

- Čestitam vam u ime saveza na ovom dostignuću, svim mi možemo biti ponosni na vas.

Pletikosa, Srna i Šimunić u Londonu su se izjednačili s Darijem Šimićem na vrhu ljestvice igrača s najviše nastupa za reprezentaciju, a u petak protiv Srbije gotovo sigurno će upisati po 101. nastup.

- Prelijepo je bilo, a i bit će igrati za Hrvatsku. Ja vam riječima to ne mogu objasniti. Želio bih se zahvaliti svima na podršci svih ovih godina, a vjerujem da ćemo se i u petak svi veseliti i slaviti, jezgrovit je bio Šimunić.

- Hvala prvenstveno mojoj obitelji, a zatim i svim trenerima, igračima i medijima koji su me pratili svih ovih 14 godina. Ovo bih poklonio svom pokojnom ocu koji me je odveo na prvi trening Hajduka, a nije imao priliku ovo doživjeti, rekao je Pletikosa.

- Tijekom svih ovih godina igranja za reprezentaciju bilo je puno više lijepih nego ružnih trenutaka, a bilo bi lijepo 100 nastupa okruniti pobjedom u petak. Jedino mi je žao što me nikada u karijeri nije vodio Ćiro Blažević, kazao je Srna.

Na pitanje sjećaju li se i što su radili tijekom utakmice između Hrvatske i tadašnje SR Jugoslavije igrane u Maksimiru u listopadu 1999. godine, a koja je završila rezultatom 2-2 kojim je SR Jugoslavija izborila nastup na EURO 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, dok je Hrvatskoj to bilo prvo veliko natjecanje koje je propustila naši veterani su se pozitivno izrazili.

- Ja sam bio na toj utakmici i niti danas mi nije jasno kako mi to nismo dobili, izjavio je Šimunić.

- Dan prije sam branio za mladu reprezentaciju, a sjećam se srčanosti s kojom su naši igrači ušli u taj susret. Nadam se da ćemo mi u petak uz istu takvu srčanost imati i sportske sreće koja će nam donijeti pobjedu, smatra Pletikosa.

- U to vrijeme sam bio junior Hajduka i naravno da se sjećam utakmice. Ovoga puta očekujem pobjedu iako respektiramo protivnika, rekao je kapetan Srna.

Veliki trojac naše reprezentacije u ime Kluba hrvatskih olimpijaca darivali su i Dubravko Šimenc, kao član Upravnog odbora, te Damir Škaro kao glavni tajnik.

- Dečki znaju da su i ovom prilikom svi hrvatski sportaši zajedno, poručio je Šimenc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:02