PRIJATELJSKE UTAKMICE

FOTO Hajduk nakon penala srušio Zrinjski, Dinamo u samoj završnici slomio BiH drugoligaša!

Pred 600-injak gledatelja u Čapljini Dinamo je s 2-0 pobijedio Čapljinu. S druge strane, Hajduk je u Gabelu protiv Zrinjskog odigrao 1-1, ali je pobijedio nakon penala
 Jakov Prkić/CROPIX

HAJDUK - ZRINJSKI 6-5 (1-1) (Vuković 57 / Miličević 88)

Hajduk je u finalu memorijalnog turnira Andrija Anković!

Utakmica je završena, pucat će se jedanaesterci!

Hajduk je poveo u 57. minuti nakon gola Ivana Vukovića. Asistent mu je bio mladi Medak.

Dok je u Čapljini situacija napeta, u Gabeli je poprilično svečano. Oslabljeni Hajduk igra ravnopravnu utakmicu protiv Mostaraca, a u prvih pola sata Bijeli su promašili dvije dobre prilike. Prvo je u 24. minuti Vuković s desetak metara pucao pokraj vrata, a dvije minute poslije obrana Zrinjskog je spašavala s gol crte nakon akcije Vukovića, Sušića, Oremuša i Kouassija.

Utakmica je počela! Atmosfera je vrlo dobra, gledatelja je oko 1500 do 2000.

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Milović, Medak, Stojanović, Lima, Plazonioć, Tomaš, Sušić, Kouassi, Vuković;

ZRINJSKI: Hadžić, Lisica, Radeljić, Brlenić, Marjanović, Bekić, Miličević, Arežina, Žuržinov, Muminović, Aničić.

ČAPLJINA - DINAMO 0-2 (Beqiraj 72, Čop 88)

ČAPLJINA - DINAMO 0-2 (Beqiraj 72, Čop 88)

Uspio je Dinamo, nakon dva remija, pobijediti u Hercegovini, premda, protiv desetoplasirane momčadi drugoga ranga BiH nogometa, očekivalo se više pogodaka i prilika. Naporne pripreme, težak teren i gotovo jutarnji termin (11 sati), kao i činjenica da je Kruno Jurčić na teren ipak poslao igrače koji su dosad imali manju minutažu, donekle je opravdanje, međutim, od Dinama se uvijek očekuje više.

- Pravilo je da se zadnjeg dana priprema ne igraju ovakve utakmice, znamo da su glave već kući, da rijetko te utakmice mogu dati prave odgovore. Ipak, ja sam dao igračima koji nisu igrali puno dosad, isprobao ih u sustavu u kojemu nisu svi dosad igrali - rekao je Kruno Jurčić, čija je momčad Čapljince slomila tek u završnici. U prvom poluvremenu Modri nisu složili niti jednu pravu priliku, domaćini su odolijevali, odlično se branili i nisu Dinamu dali šansu da poentiraju. U nastavku je prvo 'zicer' promašio Said Husejinović, koji je s nekoliko metara pucao pokraj vrata, a onda su priču u sretan kraj pretvorili Beqiraj i Čop. Krstanović je pucao glavom, vratar Čapljine obranio, a Beqiraj pogodio praznu mrežu. Slično kao i nešto kasnije Čop, koji je time osim pobjede donio u Zagreb i jedan nesvakidašnji rekord. Naime, sve golove na pripremama, osim jednog autogola, zabili su napadači. Obično je realizacija i forma napadača bila u pripremama i nakon njih glavni problem Dinamovih trenera, sad su dečki u boljoj formi od ostalih. Čop je odnio naslov najboljeg strijelca priprema sa četiri pogotka, Krstanović je zabio tri, Beqiraj dva, a Rukavina jedan gol.

U Zagreb se Jurčić vratio i s ozljedama Halilovića, Rukavina i Zvonka Pamića, igrača koji bi, kad su spremni, trebali imati važnu ulogu u utakmicama koje slijede. Oni niti jučer nisu igrali, pitanje je hoće li biti spremni do utakmice s Osijekom u nedjelju.

ČAPLJINA: Kaltak - Kozica, Raić, Grbavac, Šiljeg - Jurković, Rozić, Obad, Bošnjak, Jelčić - Kukić

DINAMO: Mitrović - Tomečak, Šimunović, Čalušić, Pivarić - Ademi - Brodić, Husejinović, Brozović, Kolar - Beqiraj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:53