PRIPREME ZA SRBIJU

FOTO Hrvatska po kiši odradila prvi trening

 Boris Kovacev / CROPIX

Po kiši, koja je povremeno i jako prala hrvatske reprezentativce, izabranici Igora Štimca odradili su prvi trening u Maksimiru. Gordon Schildenfeld ostao je u svlačionici, on je na prvenstvenoj utakmici PAOK-a dobio udarac u gležanj...

- Propustio je ovo vježbanje, ali priključit će se slijedećih dana - kazao je liječnik dr. Saša Janković.

Osim njega, bez Strinića i Kalinića koji su kasnije stigli iz Dnjipropetroska, radilo je 19 igrača i trojica vratara. U glavnom dijelu Štimac ih je podijelio u dvije ekipe sa po osam igrača i Lukom Modrićem koji je igrao za obje momčadi. Istodobno Alen Bokšić nizao je trkačke dionice s Rakitićem i Vidom.

Štimac je inzistirao na brzini prijenosa lopte, ispočetka nije bio previše zadovoljan, kasnije su sve češće pljuštali komplimenti. U jednoj postavi bili su Srna, Ćorluka, Šimunić, Vukojević, Kovačić, Petrić, Kranjčar i Mandžukić, a u drugoj Radošević, Ademi, Lovren, Eduardo, Jelavić, Olić, Sammir i Badelj. Mario Mandžukić jednom je agresivno krenuo na Modrića, a nakon njegovog klizećeg starta i Igor Tudor, pomoćni trener, u zadnji je čas spasio noge. Trener golmana Tomislav Rogić odrađivao je svoje s Pletikosom, Subašićem i Krešićem.

Trening je bio otvoren za medije, uz nekoliko hrvatskih novinara pojavile su se i ekipe iz Srbije. Ukupno je za utakmicu akreditiran 71 medijski djelatnik iz Srbije, od toga 54 novinara, ostalo su uglavnom fotoreporteri i snimatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:31