WEMBLEY ČEKA FINALISTE

FOTO Man Utd pregazio Schalke na Old Traffordu i izborio finale s Barcelonom

U finalu Lige prvaka, koje će se održati 28. lipnja na Wembley, pobjednika očekuje Barcelona
 AFP

ZAGREB - Igra protiv Schalkea, a misli na Chelsea. I bjesni jer ne zna hoće li ga mozgovi FA ponovno kazniti zbog još jedne runde psiholoških igrica kojima želi utjecati na suce. U takvom je stanju Alex Ferguson uoči večerašnjeg (20.45) uzvrata protiv Schalkea u Ligi prvaka. Manchester United prošli je tjedan na sjeveru Ruhra osigurao relativno mirno treće i četvrto poluvrijeme.

Pobjeda od 2-0 u Njemačkoj jamči mirniji ulazak u utakmicu koja se igra između dva potencijalno odlučujuća susreta Premiershipa. U nedjelju je Ferguson izgubio od Arsena Wengera, a za četiri dana dočekuje Carla Ancelottija u obračunu kod Ol’ Trafforda koji mu može osigurati naslov engleskog prvaka. Krenimo redom...

- Na početku sezone nismo mogli sanjati ovakvu bilancu. U polufinalu Lige prvaka imamo dva pogotka prednosti, a zatim nas, također na našem ognjištu, čeka Chelsea kojem bježimo tri boda uz jednaku razliku pogodaka.

Fergie je malo nervozan

Ferguson je svjestan da je nedjelja važnija od srijede.

- Moram osvježiti momčad, mislim da ću iskusnije igrače ostaviti u obrani. Pametno ćemo rasporediti snage - naglasio je mudri Škot.

Potvrdio je da će u sastavu biti Berbatov, Owen i Scholes, a možda nakon duljeg oporavka od ozljede zaigra i Fletcher.

Ferguson je miran kad govori o utakmici u kojoj će Manchester United prvi put u knock-out fazi srušiti njemačkog suparnika, za razliku od situacije kada ga netko podbode situacijom u Premiershipu. Potkraj veljače “plavima” su bježali 15 bodova uz utakmicu više. Ako u nedjelju izgube, past će na drugo mjesto. Nervozan je jer je krenuo u novi poker sa Savezom. Iza njega je pet utakmica suspenzije zbog uvreda na račun suca Atkinsona. Nakon poraza od Arsenala nije doveo u pitanje Foyov integritet, pa u crvenom dijelu Manchestera vjeruju da se opet izvukao od kazne koja bi mu ponovno zabranila vođenje momčadi.

Schalke u seriji poraza

Schalke je u tišini otputovao na Otok. Izgubili su tri utakmice zaredom, posljednju 4-1 od Bayerna. Znaju da će Europom putovati i na jesen jedino ako u finalu Kupa pobijede drugoligaša iz Duisburga. Za najavu utakmice preostaju im stereotipi poput “lopta je okrugla”, “u sportu je sve moguće” i “utakmica traje 90 minuta”, osim ako ne ode u produžetke. A da bi se igrali produžeci, Schalke nakon 90 minuta mora imati 2-0. U završnicama Lige prvaka dosad su samo Inter i Ajax prolazili dalje, ali oni su prve utakmice gubili po 1-0.

- Nitko ne računa na nas, možda će se Manchester United osjećati presigurnim - nada se Schalkeov trener Ralf Rangnick, a njemački mediji podsjećaju da je Ferguson nedavno s kombiniranom momčadi, sličnom onoj koja će igrati danas, izgubio polufinale FA kupa od Cityja 1-0. No, mi ih podsjećamo da pobjeda Schalkea u Manchesteru od 1-0 Nijemcima nije dovoljna. Eh, kada bi ponovili 5-2 koje su izvojevali protiv europskog prvakva Intera u Milanu, to bi bila utakmica stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:50