POGOCI NAKON KORNERA

FOTO Počela era bez Kovačića: Dinamo remizirao u Mostaru pred 8000 gledatelja

Domaći su poveli nakon kornera golom Aničića u 12. minuti, a konačan rezultat postavio je Krstanović u 43. minuti, također nakon ubačaja iz kuta
 Branimir Boban/CROPIX

Nakon tri pobjede i dva poraza, stigao je i remi, Dinamo u Mostaru nije izgledao bajno. Štoviše, u prvom poluvremenu Zrinjski je bio bolji, opasniji, Modri nekako tromi, umorni. Priznao je to i Kruno Jurčić.

- Žao mi što se moja momčad nije predstavila u boljem izdanju. Mislim da smo izgledali čudno, to je prava riječ. Ipak, obzirom na događaje u posljednja 24 sata možda nije čudno što smo izgledali čudno - kazao je Dinamov trener.

Naravno, glavno je pitanje uoči utakmice bilo kako Kruno Jurčić zamišlja momčad bez Matea Kovačića. Šokirao je i njega odlazak igrača na kojemu je gradio viziju, dakako da ne može u 24 sata pronaći idealnu opciju. Ali, osnovna je zamisao, očito, Zvonko Pamić. Tako je on jučer u Mostaru zaigrao uz Sammira, u sredini one 'gusjenice' od četvorice igrača iza isturenog Beqiraja. Na lijevoj je strani zaigrao Ivan Krstanović, kao nekad u Zagrebu u eri Igora Štimca.

Ipak, prekrasno, proljetno vrijeme, lijepo nogometno ozračje i pune tribine više su bili 'forza' domaćinu, koji je u prvom dijelu stvorio puno problema pred Kelavom. Koji je zajedno sa svojom obranom bio nesiguran, svaki je centaršut bio opasnost, domaćini su se uistinu ispromašivali. Ipak, prvo su poveli. Šimunić je malo komplicirao, onda u zadnji tren izbacio loptu u korner. Arežina je ubacio, Kelava malo zaplivao, kao i braniči i Krstanović koji se našao u blizini. Aničić je glavom na drugoj stativi zatresao mrežu. Samo pet minuta kasnije, Arežina je opet oštro centrirao pred sam gol, Pehar je natrčao i s dva-tri metra promašio praznu mrežu. Uslijedila su još dva opasna centaršuta i tek jedna, dvije poluopasne situacije na drugoj strani. Udarac Brozovića preko gola i centaršut Vrsaljka, koji nitko nije pokupio na drugoj vratnici. Bezidejni Dinamo, Sammir i Pamić nisu dali prave lopte, isticao se tek Brozović, donekle i Vrsaljko. Ipak, izjednačili su Modri nakon kornera. Krstanović se najbolje snašao, uspio smiriti loptu i pogoditi za 1:1.

U nastavku su treneri izmjenama malo razvodnili utakmicu, u takvoj igri Dinamo je bio bliži pobjedi. Najviše je prijetio Brozović, jučer najraspoloženiji igrač, nekoliko je puta pucao, lopta nije htjela u gol. Pokušao je polu-škaricama Kolar, zatim Leko pokraj vratnice, ostalo je 1:1. U utakmici koja Jurčiću nije donijela previše osmijeha na lice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:11