FUTSAL KLUB DINAMO

FOTO: ŠALATA PUNA DO VRHA Bad Blue Boysi pokazali da navijački pokret u Zagrebu nije mrtav!

Teško se sjetiti kad je jedna, rezultatski nebitnija utakmica privukla takvo mnoštvo. Oni koji prate priću oko odnosa dijela Dinamovih navijača i kluba znat će o čemu se radi, oni drugi bit će možda iznenađeni. Na Šalati se okupilo oko 3.000 ljudi, povod je formalno predstavljanje malonogometnog kluba Futsal Dinamo, ali, simbolika je vezana uz onaj drugi, “pravi” Dinamo, naime, onaj dio navijača koji zagovara odlazak aktualne Dinamove uprave i biranje klupskog vodstva po načelu jedan član jedan glas, asimiliralo se pričom ovog do jučer nebitnog malonogometnog kluba koji igra Drugoj hrvatskoj ligi.

- Mi smo svi dinamovci, a ovim našim primjerom želimo pokazati da je izbor rukovodstva po načelu jedan član za jedan glas jedini ispravan. Nadamo se da će ovoga neki otvoriti oči - rekao je v.d. predsjednika kluba Juraj Fabijanić, dok je atmosfera na tribinama Šalate bila uistinu prava nogometna.

Skandiralo se Dinamo, Dinamo, pjevale se navijačke pjesme, svima je na ustima bio samo Dinamo. I Maksimir, naravno.

- Što god ja kažem nemože bolje opisati događaj od ove atmosfere. Voljeli bismo da na Maksimiru bude ponovo ovako kao što je večeras na Šalati - rekao je Dario Šimić jedan od onih koji su se odazvali ovoj fešti, a Igor Bišćan je dodao:

- To je ono o čemu pričamo, Dinamo ima puno pobornika i navijača, šteta je što ovakva atmosfera nije na Maksimiru. Valjda će jednom biti, ali to ne ovisi samo o nama i ovim ljudima na tribinama, već ovisi i o ljudima koji su trenutačno u klubu. Ovo je jedna pozitivna priča, pozitivna energija - kazao je Bišćan.

Moramo podvući, tijekom cijele večeri nije se čula ni jedna uvreda, nije zabilježen niti jedan incident. Stvarno, nema toga koji ne bi želio ovakvu atmosferu i na Maksimiru. No, to su već neke druge priče, druge sfere, teško je očekivati da će ubrzo ovakve kulise doista biti i na utakmicama onog pravog Dinama. Najavljuju iz MNK Futsal Dinamo da će uskoro raspisati izbore, da će za njih igrati i Tomo Šokota, pa možda uđu i u Prvu ligu, kad će na njihovim tribinama biti BBB-ovci i bodriti ih. A da uskoro ovako bodre Dinamo, želja je svih, možda ipak jednog dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:26