AKCIJA 'CIPAR I MALTA'

FOTO: VATRENI NA PRVOM TRENINGU 'Ne možemo trčati 90 minuta? Valjda izbornik zna najbolje...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Reprezentacija Hrvatske danas se okupila za akciju 'Malta i Cipar', a glavna izbornikova teza koju je istaknuo jest da Vatreni moraju više trčati.

- Mi u Hrvatskoj mislimo da imamo igrače koji su vrlo kvalitetni. Slažem se. Ali pogledajte analizu SP-a u trkačkom dijelu. Vidjet ćete da smo 22. ekipa po istrčanim kilometrima za vrijeme natjecanja u skupinama. To znači, ako nemaš moć ponavljanja, ne možeš biti uspješan. Nijemci su nam bježali desetak kilometara po nastupu. Znate li koliko je to? Imamo kvalitetne igrače, ali ne za 90 minuta - intrigantna je Kovačeva teza, koju je nadopunio:

- Dinamo je dobio Hajduk u 95. minuti zato što su mogli igrati. To je poanta priče. Ostalo ne trebate ni gledati. I druge reprezentacije, koje su među najboljima, imaju klasne igrače kao mi, samo što oni duže traju u utakmici. Tu se sve lomi. Mi smo trčali oko 105 kilometara po susretu, a tko želi biti uspješan, mora od 110 do 120. Njemačka je u polufinalu s Brazilom imala 119. Ako ti se guma ispuše u 60. minuti, pitanje je zašto je tako. A mi smo primili gol od Meksika u 72. minuti. Jer kad nema snage, nestane koordinacije, koncentracije i stvara se više pogrešaka. To sam primijetio i u našoj mladoj reprezentaciji.

No, kako dosta Vatrenih igra u najvećim klubovima gdje nemaš šanse biti u ekipi ako nisi potpuno spreman, pitanje je zašto su trkački podbacili na Mundialu. Na to će trebati odgovoriti stožer. Zanimalo nas je što o tome kažu nogometaši, ali nevoljko su komentirali izbornikovu izjavu, pogotovo što s njome u tom času nisu bili detaljno upoznati. Danijel Pranjić je rekao:

- Mislim da smo prošli dobre pripreme, ali statistika ne laže, to znači da smo nešto krivo radili. Struka će sigurno sve proučiti i naći odgovore.

Mateo Kovačić je slično reagirao:

- Izbornik zna o čemu govori, trebamo na tome poraditi, sigurno da je trka bitna. Nije bilo dobro, ali bit će bolje.

Luka Modrić se ogradio.

- Nisam vidio izbornikovu analizu, tek sam došao s puta, ne bih se upuštao u komentare, bit će vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 12:42