REAL - BARCA 1:2

FOTO, VIDEO Puyol i Abidal šokirali Madrid!

 AP Photo/Paul White

Nogometaši Barcelone ponovo su se pokazali kao nepremostiva prepreka za madridski Real. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja slavili su na Santiago Bernabeuu 2-1 preokrenuvši 1-0 zaostatak iz prvog poluvremena.

Poveo je Real u 11. minuti preko svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Uposlio je brzonogog Portugalca Karim Benzema loptom u prostor praktički s centra, a Ronaldo se s lijeve strane sjurio prema Barceloninom golu. Nije ga uspio zaustaviti Gerard Pique, a njegov je udarac ljevicom iskosa s lijeve strane s nekih desetak metara prošao kroz noge rezervnom Barceloninom golmanu Joseu Manuelu Pintu.

Zanimljivo, bio je to Realov jedini udarac prema golu u prvom poluvremenu, a Ronaldu je postignuti gol bio četvrti u posljednjih osam "el clasica".

Barça je blizu izjednačenju bila već u 16. minuti, ali tada je udarac Alexisa Sancheza glavom nakon asistencije Cesca Fabregasa odsjeo na vratnici.

U drugom dijelu aktualni španjolski i europski prvak uspio je doći do potpunog preokreta na krilima obrambenih nogometaša, kapetana Carlesa Puyola i Erica Abidala.

Puyol je zabio za 1-1 u 49. minuti glavom nakon asistencije Xavija Hernandeza. Bio mu je to drugi gol protiv Real Madrida u karijeri, a oba je zabio glavom na asistencije Xavija.

U tim trenucima Realova igra počela se lagano raspadati, a Barcelona je dominirala terenom. Ipak, "kraljevski klub" je mogao povesti u 58. minuti kada je Benzema glavom nakon ubacivanja Hamita Altintopa pogodio vratnicu.



Real Madrid 1-2 Barcelona (Copa Del Rey) by goalsarena2012

Konačnih 2-1 postavio je Eric Abidal u 77. minuti nakon sjajnog proigravanja Lionela Messija kojem je ovo bila jubilarna 300. utakmica u dresu katalonskog velikana. Prebacio je najbolji nogometaš svijeta Realovu obranu, a Abidal je izbjegao zaleđe i mirnim prizemnim šutom matirao Ikera Casillasa.

Barcelona je tako po drugi put ove sezone slavila usred Madrida (3-1 u prvenstvu u prosincu, op.a.), a ovom pobjedom trasirala je put ka polufinalu.

Uzvrat na Camp Nou na rasporedu je za tjedan dana.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici dana Athletic Bilbao je kod kuće savladao Mallorcu 2-0 golovima Fernanda Llorentea i Ikera Munaina.

Kup kralja, četvrtfinale, prve utakmice:

Real Madrid – Barcelona 1-2 (Ronaldo 11 / Puyol 49, Abidal 77)

Athletic Bilbao – Mallorca 2-0 (Llorente 35, Munain 59)

LIVE PRIJENOS

Real Madrid - Barcelona 1:2 (Ronaldo '11. Puyol '49. Abidal '77.)

Real Madrid: Casillas, Altintop, Ramos, Carvalho, Coentrao, Diarra, Alonso, Pepe, Benzema, Higuain, C. Ronaldo.

Barcelona: Pinto, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Fabregas, Sanchez.

KRAJ UTAKMICE

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

GOOL! 77. minuta Messi je ubacio idealnu loptu za Abidala, koji je izbio sam ispred Casillasa i poslao loptu u mrežu za vodstvo Barcelone!

69.minuta Još jedna prilika za Barcelonu. Xavi je ubacio iz slobodnog udarca, Busquets je ostao nepokriven, ali je pucao preko gola.

66. minuta Dvostruka izmjena u redovima Reala. Igru su napustili Diarra i Higuain, a na terenu su Ozil i Callejon.

58. minuta Real je uzvratio na sličan način, Altintop je ubacio s desne strane, najviši u skoku bio je Benzema čiji je udarac odsjeo na stativi gostiju.

54. minuta Fabregas je ubacio loptu u kazneni prostor, do Inieste, koji je iz prve pucao i pogodio gredu.

GOOL! 49. minuta - Nakon kornera Puyol je pobjegao Pepeu i s pet metara glavom zabio loptu u mrežu!

KRAJ PROVOG POLUVREMENA!

29. minuta Iniesta je izbio sam ispred Casillasa, ali je s pet metara uspio promašiti cijeli gol.

26. minuta Messi je uputio prvi udarac prema Casillasu, ali je vratar Reala bio spreman i odbio loptu u korner.

16. minuta Sanchez je pucao glavom, lopta je pogodila vratnicu i odbila se uz samu crtu.

GOOL! 11. minuta Real je oduzeo loptu Barceloni, otvorili su kontru Benzema je dodao Ronaldu koji je ušao s lijeve strane u kazneni prostor i matirao rezervnog golmana Barce Pinta!

UTAKMICA JE POČELA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:55