OZBILJNO NA DINAMO

Garrido si više ne može priuštiti da igraju pričuve

Villarreal je u Maksimiru istrčao sa šest rezervista, no ovaj put zbog ozljede neće igrati Joan Capdevila, dok će Dinamo istrčati s dvojicom defenzivnih vezista i Beqirajem u špici
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Prošlo je 75 dana od Dinamovih iznenađujućih 2-0 protiv Villarreala, a do njihova novog međusobnog dvoboja u četrtak na El Madrigalu (21.05) obje su momčadi odigrale po 16 utakmica.

Doživjele su poraze u Solunu (po 0-1, nakon prekida), dok je u domaćim natjecanjima naš predstavnik stopostotan, a španjolski je posrnuo samo kod Barcelone (1-3).

Danas su ‘plavi’ vodeći na ljestvici domaće lige i izjednačeni s PAOK-om u skupini D Europske lige, dok se tada šestoplasirana “Žuta podmornica” uzdigla do trećeg mjesta španjolskog prvenstva, ali se nije pomakla u Europi, nakon četiri kola gleda u leđa Dinamu i PAOK-u i samo pobjedom u četvrtak sama odlučuje o svojoj sudbini.

Bahati gard u Maksimiru

Villarreal je tog 16. rujna u Maksimir stigao nakon samo dva kola domaće lige, postavio se bahatim gardom predstavnika zemlje svjetskih i europskih prvaka, Juan Carlos Garrido istrčao je bez šestorice prvotimaca, dvojicu od njih uveo je već na poluvremenu, trećeg nakon sat vremena, dok je Dinamo mudrom taktikom rano vodstvo ( Rukavina 18’) uspio udvostručiti ( Sammir 80’), pripomoglo je i isključenje jedinog preostalog defenzivnog veznog gostiju ( Senna 73’).

Podsjećamo na tadašnji pobjednički sastav Vahida Halilhodžića: Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufré - Badelj, Ademi - Tomečak, Sammir (od 87. Beqiraj), Morales (od 56. Chago) - Rukavina (od 72. Ibáńez). Za goste su, pak, nastupili: D. López - Mario, G. Rodríguez, Musacchio, Capdevila - Cani (od 63. Cazorla), Senna (crveni karton u 73.), Bruno (od 46. B. Valero), J. Montero - Altidore, Marco Ruben (od 46. Rossi).

Budući da je domaćima čak i bod ovaj put premalo, Dinamu će se suprotstaviti najjači mogući sastav. Umjesto Capdevile lijevi će bok paziti imenjak mu Joan Oriol, što može biti šansa “plavima”, no otegotna okolnost za zadnji red gostiju bit će napadački dvojac Rossi - Nilmar, najbolji strijelci (po 9) kluba ove sezone.

Vraća se Igor Bišćan

Halilhodžiću se u odnosu na Kantridu u zadnji red vraća Bišćan, koji je uspješno prošao ultrazvuk, a umjesto Sylvestra, koji nema pravo nastupa, upada Ibáńez, kao i u Bruggeu. Ne ponovi li maksimirski pothvat na El Madrigalu, Dinamu ostaje meč-lopta i servis s PAOK-om 15. prosinca.

Dinamo od Villarreala do Villarreala

U Hrvatskoj 13-0-0, gol-razlika 34-1

Naš prvak u domaćim je natjecanjima u međuvremenu ostvario 13 pobjeda uz gol-razliku 34-1, Kelava je svladan samo iz 11-erca u Osijeku, a drugi, prošle subote na Kantridi, obranio je u Buffonovu stilu. Dinamov vratar nije primio gol već 984 minute u svim natjecanjima, a 61minuta mu nedostaje da postane HNL-rekorder. Plavi su osvojili i četiri nova boda protiv Bruggea, sa sedam bodova, kao i PAOK, vode na ljestvici Eurolige.

Nediscipliniranima globa 36.000

U prošla dva i pol mjeseca bilo je svega: od tučnjave igrača (Rukavina, Ademi), partijanja do jutra (Sammir, Ibáńez), zakašnjavanja s reprezentativnih akcija (Morales), za što je plaćeno 36.000 eura kazne, do ozljeda kapetana (Bišćan), te najtraženijeg (Vrsaljko) i najučinkovitijeg igrača (Sammir). No, rezultat nije patio.

Beqiraj istisnuo Rukavinu iz napada

Rukavina od onih 1-0 Villarrealu nije zabio već 634 minute, no dobivenu prigodu je u špici iskoristio dvije godine mlađi razarač Fatos Beqiraj, istisnuvši Rukavinu iz početne 11-orice. Vahina koncepcija je doživjela i rohadu Badelja na desnog veznog, uz popunjavanje sredine dvojicom defenzivaca, no s obzirom na ozljedu Chaga jedini su izbor za četvrtak ostali Ademi i Calello.

Villarreal od Dinama do Dinama

Izgubili samo u Solunu i Barceloni

Villarreal je osim poraza u Solunu i na Nou Campu ostvario 10 pobjeda i četiri remija, prošao u sljedeće kolo Kupa Kralja remijem i pobjedom nad trećeligašem Poli Ejidom, u Euroligi je doma svladao Club Brugge (2-1) i PAOK (1-0), no nakon 9 uzastopnih domaćih pobjeda u svim natjecanjima niz je prije 10 dana prekinula Valencia (1-1). Ukupno su postigli 28, a primili čak 14 pogodaka.

Garrido produljio ugovor do 2014.

Vlasnik Villarreala, keramički magnat Fernando Roig, zadovoljan je mladim trenerom (41) Garridom, kadrom koji je utemeljio klupsku omladinsku školu, ponajbolju u Španjolskoj, pa je prošli tjedan s njime produžio ugovor do 2014. Jedina pomutnja u redovima kluba čiji je vlasnik jest ozljeda lijevog bočnog reprezentativnog braniča Capdevile (gležanj), koji do četvrtka neće biti 100% fit.

Bruno Soriano umirovljuje Sennu

Dok je Vaha očvrsnuo sredinu dvojicom igrača sklonijim razgradnji, Garrido je napravio suprotno, dvojicu defenzivnih veznih zamijenio je jednim, Soriano dobiva prednost pred osam godina starijim Sennom (34). U srednjem redu su udarna trojica ofenzivaca: Cani, Borja Valero i Santi Cazorla, koji mijenjaju položaje, sva trojica igraju s obje noge i opasni su po gol iz drugog plana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:34