NOVI MESSIJA

Guardiola: Messi je pokazao kakva je zvijezda

 AP

Barcelonin trener Josep Guardiola pohvalio je cijelu svoju momčad, a posebice Lionela Messija nakon pobjede nad Arsenalom i plasmana u polufinale nogometne Lige prvaka.

Barcelona je u uzvratnom dvoboju na Camp Nou slavila protiv "topnika" s 4-1 četirima golovima nevjerojatnog Messija i tako osigurala plasman među četiri najbolje momčadi.

- Imali smo veći posjed lopte, ali stvari su svejedno bile opasne po nas. Kada smo izjednačili to nas je malo smirilo i postali smo puno agresivniji u obrani. Izuzetno smo zadovoljni onime što smo postigli. Svaki igrač unutar momčadi zna točno što treba raditi i igramo s više intenziteta no ikad. Čak smo pritiskali i Manuela Almuniju u 80. minuti utakmice - rekao je Guardiola i potom aplaudirao Messiju.

- Večeras je bio vruć i pokazao je kakva je zvijezda. Sutra ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda ćemo se u četvrtak i petak koncentrirati na utakmicu s Realom. Želio bih čestitati ne samo momčadi, već Barceloni kao instituciji jer smo u pet godina nastupili četiri polufinala Lige prvaka i to dovoljno govori o kvaliteti kluba. Sada imamo vremena pripremiti se za Inter. Utakmice u skupini protiv Intera bile su teške, ali mi ćemo nastaviti igrati dobar nogomet i demonstrirati to Europi i cijelom svijetu.

Na kraju je španjolski strateg dodao da je uoči utakmice s Arsenalom Barceloninu svlačionicu posjetio Roberto Baggio, sjajni bivši talijanski reprezentativac i Guardiolin bivši suigrač iz Brescije.

- Sretan sam što nas je došao gledati. On je moj jako dobar prijatelj i razgovarao je s igračima u svlačionici. On zna da je Barcelona također njegov dom.

Messi dostigao Rivalda na vrhu ljestvice strijelaca

S fantastičnom izvedbom i čak četiri pogotka Argentinac Lionel Messi u utorak navečer je praktički sam pobijedio Arsenal 4-1 na Camp Nou i tako svojoj Barceloni osigurao nastup u polufinalu Lige prvaka.

Tamo će suparnici aktualnim prvacima Europe biti nogometaši Intera.

Messi je, inače, i prvi strijelac ovogodišnje Lige prvaka, a sa četiri pogotka u utorak je došao do brojke od osam golova. Ukupno je, pak, kao igrač Barcelone ostvario 25 pogodaka u Ligi prvaka i time se izjednačio na vrhu klupske ljestvice u povijesti ovog natjecanja.

Prije njega je brazilski nogometaš Rivaldo došao do 25 golova u dresu Barcelone, s tim da bi Messi vrlo brzo mogao zasjesti sam na vrh ove ljestvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:04