REPOVI OKRŠAJA

HAJDUK KREĆE U PRAVNU BITKU Bijeli službeno traže poništenje derbija i kazne za Vrsaljka i Bebeka!

Osim što Hajduk traži oštru kaznu za Bebeka zbog nedosuđenog penala, zahtijeva se i poništenje utakmice ako se dokaže namjera u činu nedosuđivanja jedanaesterca
 Tom Dubravec/CROPIX

Na tri adrese s Poljuda su poslane žalbe u vezi zbivanja na prošlotjednoj utakmici Hajduk - Dinamo (1:2). Osim što Hajduk traži oštru kaznu za glavnog suca Ivana Bebeka zbog nedosuđenog kaznenog udarca, zahtijeva se i poništenje utakmice ako se dokaže namjera u činu nedosuđivanja jedanaesterca, te naknadnu sankciju za Dinamovog igrača Vrsaljka koji je namjerno igrao rukom pri spornom kaznenom udarcu.

Najviše posla imat će Povjerenik za natjecanje Prve lige, Josip Brezni, kojemu je poslana žalba na regularnost utakmice. Od povjerenika za natjecanje traži se saslušanje svih šest sudaca utakmice da bi se utvrdilo je li Vučemilović mobilnom komunikacijom sugerirao Bebeku da se radi o kaznenom udarcu u 81. minuti dvoboja. Ukoliko se dokaže da se radi o namjernom propustu Bebeka, Hajduk zahtijeva poništenje prošlotjednog derbija. Osim toga na temelju video zapisa zahtijeva se sankcija za Vrsaljka i pritom se splitski klub poziva na primjer kazne koju je u listopadu 2010. dobio tadašnji igrač Hajduka Anas Sharbini. Nagazio je nogom igrača Varaždina koji je ležao na travi, ali sudac utakmice to nije sankcnionirao. Međutim, pregledavanjem video zapisa dobio je Sharbini dvije utakmice kazne neigranja. Primjena istog principa danas se traži i za Vrsaljka.

Dvije žalbe poslane su i na sudačke adrese. Prva je naslovljena na povjerenika za suđenje Dušana Kukića od kojeg se traži pokretanje postupka prema sucima utakmice, te jasne i drastične kazne za krivce. Treća žalba je otišla na adresu Komisije za suđenje, kako se ne bi prethodna žalba stavila samo u domenu rješavanja jednog čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:56