PIŠE T.ŽIDAK

'Imao sam tremu kao prije izlaska na Old Trafford'

 Vjekoslav Skledar/Cropix

Nakon osam mjeseci strepnje i iščekivanja, jučer je Ivica Olić odradio prvi trening u kampu Bayerna. Trening punom snagom, trening pod nadzorom Juppa Heynckesa i tri dana prije službenog početka priprema. Olić je krenuo puno ranije, punom snagom je vježbao čak i u španjolskoj Ibizi gdje je proveo dva posljednja tjedna na “odmoru”.

Odmor pod navodnicima jer dok je obitelj uživala u dražima toga španjolskog ljetovališta, gdje su kupili i kuću, Ivica bi svakodnevno odradio propisanu porciju treninga. Već prvi trening, koji je novog trenera Juppa Heynckesa uvjerio da na Olića može računati, potvrdio je njegovu visoku profesionalnost (plaćen je 3,200.000 eura za četiri godine) i ono što najviše veseli njegove obožavatelje u Hrvatskoj, Olić će trajati, ozljede i godine nisu ga dokrajčile...

Test protiv Messija

- Prvi sam trening očekivao sa strepnjom i tremom, kao svojedobno utakmicu protiv Manchester Uniteda - priznao je jučer Olić u telefonskom razgovoru. - Osam mjeseci nisam radio punim intenzitetom, bilo me strah, ali nakon što sam s utakmice ‘pet protiv pet’ izašao čitav i bez bolova, osjetio sam radost kao kad sam zabio gol Engleskoj na Wembleyju. Još kad me ohrabrio novi trener, koji je očekivao da ću s više respekta ući u test-utakmicu, dojmovi su perfektni.

U petak je prva prozivka, u subotu Bayern već putuje u Trentino gdje će njegovi profesionalci proći kroz “stroj za mučenje” Juppa Heynckesa. I u Italiji su planirane neke lakše prijateljske utakmice, ali...

- Vjerojatno ću te test-utakmice preskočiti, vratit ću se na ‘Audi kupu’, 26. i 27. srpnja u Bayern Areni. Nadam se da ću igrati protiv Milana i Barcelone.

Povratak protiv “milaneza” i Messija je start iz snova. Ovakav igrač to i zaslužuje, još uvijek se sjećamo njegovih grandioznih golova kakve nije zabijao niti jedan hrvatski nogometaš. Sjećamo se Olićevih golova u Ibarakiju, protiv Italije, Engleskoj na Wembleyju i Njemačkoj u Klagenfurtu. A Louis van Gaal, sada već bivši trener Bayerna, još se sjeća kako ga je “mrzio” kada je prvi put ušao u Bayernovu svlačionicu i kako ga je obožavao kada je izlazio iz nje. Olićevi golovi Juventusu, Lyonu i Manchester Unitedu odveli su Bayern i Van Gaala u finale Lige prvaka, samo je Jose Mourinho imao “serum” za Olića. Naravno da i Jupp Heynckes respektira njegovu nogometnu biografiju, njegovu cijenu i njegovu natprirodnu brzinu.

Ne bojim se konkurencije

- Jupp Heynckes je odgledao cijeli trening i drago mu je što sam izdržao i najveće napore bez problema, što nisam izgubio na brzini. Vidjevši moju žustrinu i želju da se što prije vratim, rekao mi je: ‘Polako, ne žuri se, ako osjetiš bilo kakav umor, uspori, stani...’

Ali, Ivica Olić ni u najboljim nogometnim godinama ne stišće kočnicu. Samo gas! I ne boji se konkurencije:

- Ako se nisam predavao kada su u svlačionici bili Miroslav Klose i Luca Toni, prvi strijelac Svjetskog prvenstva i najskuplji napadač Bayerna uopće, zašto bih strepio danas kada su ovdje samo Mario Gomez, Thomas Müller i Nils Peterson kojega su doveli iz Cottbusa. Znam da Bayern neće igrati samo s jednim napadačem...

Tri nova asa za Bilića

No, igrat će s dva vražja krilna napadača: Franckom Riberyjem i Arjenom Robbenom. I sa starim Olićem, kojega još uvijek proklinje Sir Alex Ferguson i kojega je Edwin van der Sar u penziju odnio kao “crnu mačku”. S tim tercetom Bayern neće biti autsajder u Ligi prvaka.

Ali, ni Hrvatska u kvalifikacijama za EP?

- Bit ću spreman, dolazim s najvećim motivima.

Protiv Gruzije Slaven Bilić se tresao jer nije bilo čarobnog trokuta - Rakitića, Kranjčara i Olića. Prekriži strah, Slavene, u finišu kvalifikacija u ruci ćeš držati tri nova asa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:14