UOČI FINALA KUPA KRALJA

Ivan Rakitić poslao jasnu poruku bivšem klubu: 'Naslov u Europskoj ligi im je dovoljan'

Luis Suarez i Ivan Rakitić
 REUTERS/Pepe Marin

Ivan Rakitić je jasno bivšim suigračima iz Seville poručio da će se ove sezone morati zadovoljiti osvajanjem naslova u Europskoj ligi do kojeg su stigli savladavši u srijedu Liverpool s 3:1.

U nedjelju je na Vicente Calderonu na rasporedu veliko finale Kupa kralja između Barcelone i Seville, a za hrvatskog veznjaka utakmice protiv bivšeg kluba, čije je boje branio između 2011. i 2014. godine, uvijek su posebno emotivne.

"Naravno da je moje srce malo na drugoj strani, ali dat ću sve od sebe da dođemo do naslova i damo navijačima razloga za slavlje", rekao je Rakitić na službenoj presici uoči finala.

"Uvijek želim sve najbolje za Sevillu, ali osvojili su velik naslov u srijedu i to im je dovoljno. Imat će drugu priliku sljedeće sezone u UEFA-inom Superkupu, ali sada trebaju shvatiti da radim što moram i dajem 100% da naslov osvoji Barcelona".

Rakitić kaže kako neće slaviti gol ukoliko zatrese mrežu u velikom finalu.

"Poštujem ih i neću slaviti gol. Dio mog srca rezerviran je za njih. Slavit ću naslov sa svojim prijateljima i suigračima, a najvažnije je da želim osvojiti naslov".

U polemiku vezanu uz zabranu katalonskih zastava u Madridu nije želio ulaziti.

"Razumijem da klub mora napraviti što mora, a ja moram napraviti sve na terenu kako bismo osvojili naslov. Poštujem svačije mišljenje, a mi ćemo raditi ono što radimo najbolje".

Barcelona ove sezone nije uspjela obraniti naslov prvaka Europe budući da je u četvrfinalu Lige prvaka ispala od Atletica koji će u finalnom obračunu dva madridska kluba igrati protiv Reala.

"Ne znam hoću li gledati finale, taj dan ću biti s obitelji. Uvijek ću željeti sreću Modriću, kao i recimo Mandžukiću (bivši napadač Atletica), rekao je dodavši da ne želi da Real Madrid osvoji Ligu prvaka.

Osvrnuo se i na 20-godišnjeg igrača Barcelone Alena Halilovića, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona, a sada se s hrvatskom reprezentacijom nalazi na priprema za Europsko prvenstvo.

"Rekao sam mu da treba ovako nastaviti. Odigrao je veliku sezonu u Sportingu i njegovi suigrači govore jako lijepo o njemu, što je bitna stvar. Jako je mlad i ide svojim putem. Uživat ćemo u njemu", napomenuo je Rakitić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:57