BIT ĆEMO IZNENAĐENJE

JESU LI VATRENI ZAISTA FAVORITI? Čitav svijet nas hvali, samo Turci 'pile naopako'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Kako li nas samo hvale... Gotovo da nam je neugodno toliko da se zacrvenimo u licu. Eto, posljednji je slapove hvalospjeva na račun Čačićeve vrste slijevaoArsene Wenger. Kaže čovjek da su Vatreni favoriti iz sjene, nabraja naše vedete, skida kapu pred kvalitetom nacionalne vrste.

Baš smo njega gurnuli u prvi plan, jer on zapravo nema nikakvog interesa u cijeloj priči oko Eura, pa se njegove pohvale i lamentacije mogu doživjeti najrealnije. Ili smo možda u krivu, možda izbornici naših suparnika u skupini također misle poput Wengera, možda ne okreće pilu naopako. Jer, kad smo skupili sve izjave koje su u eter gurnuli Fatih Terim, Vicente del Bosque i Pavel Vrba, ispada je Čačićevodruštvo zapravo ne samo favorit skupine, već drži ulogu favorita iz sjene kad se radi čak i o samome naslovu prvaka Europe. Hvalio je Hrvate i španjolski branič Sergio Ramos mirno kazavši da smo mi favoriti skupine, a ne Furija!? Dinamovstoper Jeremy Taravel je pak rekao da uopće neće biti senzacija ako Hrvatska osvoji Euro...

Kad vidite ta imena...

Nas ipak zanima koliko u svemu ima iskrenosti? Jesu li to samo kurtoazne izjave, zavaravanje protivnika, dobar kućni odgoj, što li već... Ili zaista svi ti misle to što govore?

Je li uistinu Hrvatska favorit iz sjene Eura 2016?

- Ne bih rekao da se radi o zavaravanju, da svi koji Hrvatsku guraju kao favorita iz sjene to govore “pileći naopako”. Znaju oni dobro kvalitetu naših igrača. Pa što kazati kad vidite prezimena Modrić, Rakitić, Mandžukić? Ili kad kažete Real, Barcelona, Juventus, Inter... Oni gledaju po imenima klubova gdje igraju naši reprezentativci i prema njihovu doprinosu u igri tih klubova. To je sasvim realan pogled, uz jedan izuzetak - kaže nam Ognjen Vukojević, bivši hrvatski reprezentativac.

Naravno da smo odmah željeli saznati tko je izuzetak, tko nas želi zavarati?

- Turci! Za Turke sam siguran da “pile naopako”. Fatih Terim sigurno drži da je njegova reprezentacija bolja od naše, isto to misle i njegovi reprezentativci. To je - turska klasika! Tradicionalna i duga poput turskih sapunica. Vidjet ćete sada u predigri ogleda u Parizu. Najavljivat će Terim da je Hrvatska favorit, iz usta će mu ispadati šećerne rečenice, pa uostalom to već radi u kontinuitetu. A onda će u Parizu protiv nas istrčati jedanaest ratnika, koji će se boriti do zadnje kapi krvi!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 01:02