MINISTAR OKRENUO PLOČU

Jovanović više ne skriva: Moja ideja je bila da Vatreni preuzmu HNS, Davor Šuker zaslužuje priliku!

Ili je Jovanović okrenuo ploču ili za njega Šukerovo "lapanje" antiknih novčića iz avionskog pretinca, za što ima pravomoćnu presudu iz Njemačke, nije kriminal
 Nenad Dugi/CROPIX

U niz loših vijesti koje prate reprezentaciju Bilića i njegovoj ekipi ministar Željko Jovanović dodao je jednu - zbunjujuću...

Dok ih je ispraćao na Plesu, usput je preokrenuo retoriku te gotovo prizvao Davora Šukera da zavlada Rusanovom. Do prije nekoliko dana, podsjetimo, bila je to sasvim druga pjesma. Konkretno, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ministar znanosti, obrazovanja i sporta ustvrdio je kako “nema smisla da netko tko je počinio kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminala ili djela protiv imovine sjedi u tako važnim sportskim ustanovama, što HNS i sportski klubovi svakako jesu, gdje se vrti toliko velik novac”.

Ili je Jovanović okrenuo ploču ili za njega Šukerovo “lapanje” antiknih novčića iz avionskog pretinca, za što ima pravomoćnu presudu iz Njemačke, nije kriminal.

U istom je razgovoru ministar, naime, dodao i kako se to “odnosi na svakoga tko je počinio bilo kakvo kazneno djelo i pravomoćno je osuđen, bez obzira na to o kojem se tijelu, sportu ili klubu radi”.

I zato je zanimljivo što je na pitanje o odnosu spram Šukera na ispraćaju reprezentacije poručio:

- Od početka je moja ideja bila da generacija ‘vatrenih’ preuzme HNS. Davor Šuker je dio te generacije i zaslužuje priliku.

Upitnike iznad novinarskih glava ministar je ostavio, a izborniku poželio zdravlje i sreću na Euru. A sretna je okolnost i to što na Plesu u utorak nije bilo Vlatka Markovića. Aktualni predsjednik HNS-a i nadležni ministar od početka Jovanovićeva mandata gledaju se isključivo preko nišana.

- Taj naš odnos doista sada nije bitan. Trebamo se koncentrirati na naše nogometaše i svi zajedno navijati da budu što bolji i da donesu malo sreće i veselja svim građanima Hrvatske - jasan je ministar Jovanović koji će put Poznana krenuti u nedjelju.

Poziv njemu i Skansiju da nazoče utakmici s Irskom stigao je osobno od Michela Platinija. *

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:13