HRVATSKI KUP

Jurčić: U Mladini nas ne čeka lagana utakmica

Nogometaši Dinama u srijedu u 14 sati gostuju pokraj motokros staze u Mladini, na stadionu koji je posebno za njihove navijače proširen, a za sve se priprema vinska veselica
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Iako se u Dinamu dobro sjećaju Dugog Sela i Naftaš-Ivanića, trener “plavih” Krunoslav Jurčić za utakmicu osmine finala Hrvatskoga nogometnog kupa u srijedu (14.00) u Mladini najavljuje kombiniranu postavu u kojoj zbog ozljede neće biti čak ni Mandžukića.

- Ne možemo zatvoriti oči pred činjenicom da nas u subotu čeka Hajduk, a zatim u četvrtak Ajax, koji nam je prioritet, jer je prilika koja nam se pruža velika. Zato ću u Mladini ciljano odmarati neke igrače, nema odstupanja od dosadašnje prakse, dnevni učinak je trenutačno u drugom planu - najavio je Jurčić.

On se nada da će se Mandžukić oporaviti za Poljud, ali stekli smo dojam da najboljeg napadača neće forsirati sve do Ajaxa.

- Mandžo ima jače istegnuće gornjeg dijela lista i iskreno se nadam da će do subote biti spreman.

Jurčić se odmah okrenuo momčadi Vinogradara koja je nakon deset kola šestoplasirana na ljestvici Druge HNL.

- Uopće nas ne čeka lagana utakmica kako bi netko na prvi pogled mogao pomisliti. Za Vinogradar igra 90 posto prekaljenih prvoligaških igrača, a vodi ih prof. Braović koji je lani u ovo doba bio u Dinamovu stožeru, koji je bio i Dinamov trener i koji zna svoj posao.

Za Vinogradar, primjerice, igraju Tin Lovreković, kojega ne treba posebno predstavljati, zatim Čordaš, Maroslavac, Radas i Frane Ćaćić koji je još sa Zagrebom bio prvak. Ova osmina finala Kupa nije im najveći uspjeh jer su 2005. ispali u četvrtfinalu od Rijeke.

- Iako nikad na prvom treningu nakon utakmice ne analiziramo prethodnog suparnika, u ponedjeljak smo napravili iznimku. Zadovoljni smo reakcijom momčadi u drugom poluvremenu, a lijek za promašaje je samo rad i ponavljanje. Dogovorili smo se da ćemo ubuduće prekidati trening ako se vježbe realizacije neće izvoditi maksimalno koncentrirano.

Kako je Kup specifično natjecanje, sklono iznenađenjima tipa David i Golijat, nije na odmet spomenuti da se u slučaju remija prvo igraju produžeci, a tek zatim izvode 11-erci. Iako je ždrijeb odredio domaćinstvo Dinamu, klub iz Maksimira pristao je zaigrati u Mladini.

- I mene su pitali za mišljenje pa kada sam na vagu stavio argumente, rekao sam ‘zašto ne.’ Bolje da u Mladinu dođe nekoliko tisuća ljudi, nego u Maksimir samo stotinu. Zašto ne bismo širili popularnost nogometa u malim sredinama i stjecali prijateljstva. Evo, bio sam u subotu u Karlovcu, tamo publika plješće za svaki izboreni aut ili klizeći start i dugo nisam vidio tako pozitivnu nogometnu atmosferu, nešto sasvim drukčije od ovoga u čemu ja egzistiram - poručio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:36