IŠČEKIVANJE TRANSFERA

KAPETAN NA ODLASKU Mario Maloča: 'Nije još sigurno da je Bešiktaš moj novi klub'

Usredotočen sam na Hajduk, tu nema govora - jasan je pouzdani stopet Hajduka
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Zimski prijelazni rok glavna je tema svih razgovora o Hajduku , a jedan od glavnih likova u tim pričama jest kapetan Bijelih Mario Maloča.

Klubu opterećenom financijskim problemima prodaja igrača nameće se kao jedino spasonosno rješenje pa makar to značilo slabljenje momčadi i utjecalo na rezultat. Maloča je prvi na redu za odlazak, stoper koji je odigrao 181 utakmicu za splitski klub već je nekoliko puta bio u toj ulozi, ali spletom nesretnih okolnosti (čitaj: ozljeda) transfer u inozemstvo još nije realiziran.

Sada se otvara nova mogućnost, po prvim dojmovima prilično ozbiljna. Interes za kapetana Hajduka pokazao je Bešiktaš, barem tako tvrde mediji iz Turske koji u stopu prate sva zbivanja oko kluba na čijoj klupi sjedi Slaven Bilić.

Naravno da bivši hrvatski izbornik dobro poznaje Maloču, zna da je skupio dovoljno iskustva premda su mu tek 24 godine. Turski mediji poput Spor Haberlera pišu da je Bilić zatražio od kluba da kupe Maloču, a spominje se ukupan iznos od pet milijuna eura.

Istovremeno, Hajdukov kapetan kaže da nema većih saznanja o transferu od onog što piše po medijima.

- Ne znam ništa konkretno o tome, pa nema smisla ni previše komentirati. Sve što znam, čitao sam, mogu reći da je bilo upita za mene, ali još nema ničeg sigurnog - rekao nam je Maloča dok se odmara s obitelji u Zagrebu.

Teško mu je govoriti o odlasku iz Hajduka dok do toga ne dođe, stoga razmišlja o odmoru te početku priprema s Bijelima.

- Novu godinu ću dočekati u Parizu, potom još nekoliko dana odmora i stižem na prozivku 7. siječnja. Usredotočen sam na Hajduk, tu nema govora. Trebamo vidjeti s kojom ćemo momčadi krenuti u drugi dio sezone, ako ostanemo na okupu, sigurno možemo očekivati dobru igru i dobre rezultate - vjeruje Maloča u bolje proljeće.

- Pokazali smo da imamo kvalitetu, bit ćemo šest mjeseci iskusniji i uigraniji. Primjerice, Bukva i Iluridze će sada proći pripreme s nama, vjerojatno ih je to kočilo da pruže najbolje partije. Nadamo se da će nas što više ostati na okupu, ali svi znamo da svatko može biti prodan.

Dovoljno je Maloča iskusan i mjerodavan da ocijeni učinak momčadi u prvom dijelu sezone.

- Dao bih nam čistu peticu, mislim da je bilo odlično. Možda smo na kraju posustali s nekoliko remija, a jedina mrlja sezone je onih 0:5 na Maksimiru, sve drugo bilo je za najbolju ocjenu.

Izazova u nastavku sezone neće nedostajati, Hajduk se dobro nosi s Rijekom i Dinamom i sigurno će pokušati tu i ostati. Dodatni motiv kapetanu Splićana jest i SP u Brazilu; nastavi li s igrama iz prvog dijela sezone, bit će u krugu kandidata za reprezentaciju.

- Glupo mi je o tome govoriti preko novina, jedina mi je želja da me zdravlje služi te da igram dobro i da Hajduk igra dobro. A hoće li ljudi koji prate to prepoznati ili ne, na njima je - skromno je zaključio Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:46