LOŠA EPIZODA

Klasnić nominiran za najgoreg igrača u Francuskoj

 AP

Francuski nogometni mjesečnik Les Cahiers du football kandidirao je napadača hrvatske reprezentacije, Ivana Klasnića, za promašaj sezone u Le Championnatu.

Za trofej Ballon de Plomb francuski magazin svake godine kandidira nogometaše koji su se iskazali razočaravajućom formom, odnosno na negativan način obilježili sezonu u francuskom nogometu.

Uvjet kandidature jedanaestorice odabranih, među kojima će dobitnika izabrati čitatelji, je minimalno šest mjeseci provedenih u najjačoj francuskoj ligi.

Klasnićeva kandidatura argumentirana je na sljedeći način:

“Nedovoljnih šest pogodaka u 28 utakmica. Nije to malo za igrača koji igra s jednim bubregom, ali je za napadača koji je terorizirao suparničke obrane s druge strane Rajne.”

U nastavku teksta navodi se da je Klasnić, kao napadač Nantesa, često negodovao zbog ulazaka u igru s klupe za pričuvne igrače, te da je samo tri susreta odigrao u cijelosti.

Prošle je sezone neslavna pobjeda pripala Lyonovom Fredericu Piquionneu (trenutačno u Portsmouthu), a među kandidatima je bio i Jerko Leko, dok se godinu dana ranije njom posramio aktualni napadač Boulogne Matt Moussilou.

Kandidati za Ballon de Plomb 2009.:

Stefan Babović (Nantes)

Mustapha Bayal (St. Etienne)

Stephane Dalmat (Sochaux)

Nicolas Dieuze (Le Havre)

Fred (Lyon)

Kader Keita (Lyon)

Mateja Kežman (PSG)

Ivan Klasnić (Nantes)

Luigi Pieroni (Nantes / Lens)

Diego Placente (Bordeaux)

Elliot Grandin (Marseille)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:36