ODLAZAK IZ REALA?

KREĆE BITKA ZA PORTUGALCA Mourinho nudi 75 miljuna eura za Ronalda, želi ga i Van Gaal

Sve je jasnije da će CR7 sljedećeg ljeta napušta Real Madrid i vratiti se u Englesku
 AFP

Kada je Cristiano Ronaldo nedavno progovorio o svojim ambicijama, nije bila potrebna vještina čitanja između redaka da bi se shvatilo kamo naginje Portugalčevo srce.

Dio Realovih navijača možda je već i zaboravio epizodu iz jeseni 2012., kada je Ronaldo nakon jedne utakmice novinarima izjavio: “Nisam sretan u Madridu, a ljudi iz kluba znaju zbog čega”. Mobilizirana je tada cijela uprava i Mourinhov stožer, svi su pokušavali dokučiti što je zasmetalo najveću zvijezdu, no čim je CR7 dobio obećanje o novom ugovoru, osmijeh mu se vratio na lice.

Vrhunac karijere

Početak nove sezone kao da je reaktivirao Ronaldovo nezadovoljstvo i želju za odlaskom. Osvajač Zlatne lopte i najbolji igrač prošle sezone po izboru Uefe ponovno mašta o povratku u Premier ligu, gdje je izgradio reputaciju te prema vlastitom priznanju proživio najbolje dane karijere.

- Jako volim Manchester, naglasio sam to mnogo puta. Taj mi je grad u srcu, tamo sam ostavio mnoge dobre prijatelje, navijači su čudesni i želim im se jednog dana vratiti - izjavio je Ronaldo.

Prema svemu sudeći, upravi na Old Traffordu i menadžeru Louisu van Gaalu ne treba druga pozivnica da se pozabave potencijalno najvećim transferom u povijesti kluba. Usporedno s pričom kako će United u siječnju ponovno trošiti “big time”, stižu spekulacije da će Cristiano najkasnije s početkom sljedeće sezone opet biti u Manchesteru.

Ronaldov je menadžer Jorge Mendes, kako pišu španjolski mediji, odlučio skloniti svojeg štićenika iz Madrida nakon što je čuo podcjenjivačke riječi koje je o njemu izgovorio Florentino Pérez.

Predsjednik Reala bio je bijesan na Mendesa jer je dozvolio Ángelu di Maríji da nakon transfera u United javnosti pošalje otvoreno pismo u kojem ističe da nikada nije htio otići iz “kraljevskog kluba”, ali “upravom su cirkulirale mnoge laži”.

Ubrzo nakon toga Péreza su dočekala pitanja zbog čega u završnici prijelaznog roka nije doveo Radamela Falcaa, kojega mu je također preoteo United.

Skori odlazak

- Ako dovedemo Falcaa, onda jednostavno možemo postaviti i Mendesa za predsjednika - odgovorio je Pérez.

To je, čini se, bio okidač da najmoćniji menadžer u svijetu nogometa Ronaldu najavi skori odlazak. No da priča ne bude tako jednolična, pobrinut će se José Mourinho. Prema pisanju Daily Expressa, Manchester United više nije jedini lovac na Ronalda.

Mourinho je s Ronaldom imao toplo-hladan, ali uglavnom korektan odnos za vrijeme svojeg mandata u Realu, a upravu “bluesa” pokušat će uvjeriti da za njega izdvoje 75 milijuna eura.

Završni začin ovoj trakavici koja će se po svemu sudeći rastezati mjesecima navodne su nesuglasice Ronalda i trenera Carla Ancelottija koje trenutno ipak više djeluju kao plod novinarske mašte. U svakom slučaju, povratak 29-godišnje zvijezde u Premiership u jednom od sljedećih prijelaznih rokova više definitivno nije SF scenarij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 02:43