SCORIJIN NASLJEDNIK

Lončarević, Petković ili Frančić na pulskoj klupi

Uskoro će čelnici Istre 1961 objaviti tko će naslijediti trenera Scoriju
 Tea Cimaš / Cropix

PULA - Bez povišenih tonova i većih trzavica, profesionalno i korektno rastali su se sada već bivši trener Istre 1961 Elvis Scoria i čelnici pulskog prvoligaša. Bio je to logičan slijed nakon što se tijekom proteklih utakmica stvorio pritisak koji i daleko iskusniji trener od Scorije ne bi izdržao.

Nesreća, suci i raspored

- Scoriju smo smatrali stupom pulskog nogometnog projekta i zato nam je iznimno žao što se dogodio takav rasplet. No, kada nema rezultata, kada te napusti sportska sreća ili te negdje evidentno zakinu suci, odnosno kada od 13 prvenstvenih utakmica samo dvije igraš pred svojom publikom, događa se situacija kao što je ova danas - istaknuo je izvršni dopredsjednik kluba Ivan Herak.

Scorijinim odlaskom stvorila se praznina koju je trebalo popuniti odmah, pa je tako izbor, barem do subote, pao na bivšeg prvog, a do ponedjeljka pomoćnog trenera Valdija Šumberca, nakon čega će se vidjeti što i kako dalje.

Kandidata za novog trenera ima zaista puno, a u najužem krugu su trojica - Ilija Lončarević, Mile Petković i Mladen Frančić kojima iskustva doista ne nedostaje.

Momčad vodi Šumberac

- Još nismo razgovarali ni s jednim kandidatom, ali kao što možete primijetiti, odlučili smo novog trenera tražiti na sjeveru, a ne na jugu poručio je Herak. Što god netko mislio o podjeli trenera na “sjever ili jug”, u ovom je trenutku u najdelikatnijoj situaciji Valdi Šumberac koji “ni kriv ni dužan” u subotu mora voditi momčad protiv Karlovca koji uspješno vodi bivši trener Istre Igor Pamić.

Pred Puljanima je stoga još jedan kvalifikacijski susret kao što su to bili i svi prethodni. Za radikalne rezove premalo je vremena, a hoće li smjena trenera biti dodatni motiv domaćim igračima, ostaje da se vidi... (D. S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 19:16