KANTRIDA RASPORODANA

LUDNICA NA KVARNERU Ulaznice za dvoboj Rijeke i Dinama prodaju se za 1000 kuna, a koštale su 20!

Kantrida je već bila rasprodana nekoliko puta. I niti jednom do sada Rijeka nije izgubila!

Već danima riječka (ne samo sportska!) javnost živi za večerašnju utakmicu. U dva dana mogla bi se proslaviti dva grandiozna uspjeha, nogometaši su u žestokoj igri za Rabuzinovo Sunce, a vaterpolisti Primorja sutra bi trebali postati novi prvaci Hrvatske. Od “mrtvoga”, Rijeka se pretvorila u sportski grad, što je pred nekoliko godina izgledalo poput - uvrede.

Recimo, u nedjelju je kod hotela Continental (popularni Cont), karakterističnom okupljalištu mladih i nekadašnjoj granici između Rijeke i Sušaka, osvanuo transparent podrške dvjema momčadima uz neizostavni zaključak “Ajme meni nije mi dobro” na jednoj strani ceste dok su na drugoj bile posložene plavo-bijele zastavice. U Ičićima kraj Opatije na nadvožnjaku velika poruka...

Karata nema od četvrtka, a po društvenim mrežama i dalje se javljaju korisnici koji ih žele nabaviti. Na bilo koji način. Naprimjer, “majstor” na poznatom internetskom oglasniku prodaje kartu za zapadnu tribinu (Armada) u vrijednosti, ni manje ni više, nego 1000 kuna! Dakle, čovjek se nada pedesetorostrukoj zaradi, ako pretpostavimo da ju je kupio prije pobjede 0:1 u Maksimiru... Hrabro. Ali, ako prođe-prođe, ako ne, postat će dio spektakla, pa makar i na kiši... Hrvatska realnost.

“Ako netko ima kartu viška, neka mi se javi porukom. Cijena nebitna”, sukus je onoga što željni te očajni domaći simpatizeri pišu po internetskim bespućima. Ima i onih malo smjelijih...

- Što bih dao da mogu na tekmu? Nažalost, ne mogu zbog poslovnih obveza, ali evo, dao bih otkaz, naprimjer. Ili trećinu plaće - rekao nam je jutros Marko Kurtović, student Građevinskog fakulteta.

Naravno, ona druga strana priče, mnogo veselija, ide u suprotnom smjeru.

- Da, idem na utakmicu, prije tjedan dana nabavio sam ulaznice za sebe i sina. Ne bih je mijenjao ni za što, ovo će biti povijesna utakmica kao ona protiv Osijeka 1999. Samo, nadam se, s ljepšim završetkom - kaže Saša Sardelić, rukometni trener u omladinskoj školi MRK Zamet.

Inače, Kantrida je već bila (gotovo) rasprodana nekoliko puta. I niti jednom do sada Rijeka nije izgubila! Protiv Dinama su ostvarena dva remija, s Hajdukom polovičan omjer, a bod su izvukli i europski giganti poput Lyona. Iste sreće nije bio Stuttgart... A večeras svaka pobjeda ili remi baca Kantridu u trans, pretvara je u grotlo veselja, sreće, pozitivnih emocija.

Rijeka živi za Rijeku, grad diše za svoje sportske heroje. U borbama za trofeje. Da se to netko usudio reći prije pet godina, bližnji bi mu vjerojatno poželjeli izmjeriti temperaturu misleći da bunca. Danas? Danas je to stvarnost, san iz kojeg se nitko ne želi probuditi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:54