ŽIDAK S BAŠČARŠIJE

Mamić mi je uoči duge sarajevske večeri rekao: 'Ostani u hotelu, ovo će biti masakr motornom pilom...'

Dinamov duet godine sjajno se zabavljao u društvu Halida Bešlića, koji se već priprema za koncert u Zagrebu, dan nakon Dinamove utakmice s PAOK-om.

U četvrtak navečer Vahid Halilhodžić i Zdravko Mamić bili su sudionici spektakularne priredbe Glazbeni Oscar, koja je pred 12.000 gledatelja održana u Skenderiji. No, prije nego što su Mamić i Halilhodžić proglašeni osobama desetljeća i prije nego što će Dinamov izvršni dopredsjednik prirediti samo njemu svojstven igrokaz i s bosanskom zastavom protrčati pozornicom, predigra se odigrala u hotelu Europa, gdje su odsjeli Dinamovi najvažniji ljudi.

Iako se negdje “u utrobi Sarajeva” te noći birano društvo malo zabavilo, Dinamov izvršni dopredsjednik, obziran prema mojim godinama, savjetovao mi je: “Ostani u hotelu, ovo će biti masakr motornom pilom...”

Dinamov duet godine sjajno se zabavljao u društvu Halida Bešlića, koji se već priprema za koncert u Zagrebu, dan nakon Dinamove utakmice s PAOK-om.

Uz turbo-folk, na trenutak su zaboravli na premijerkine riječi da je “Hrvatska na putu prema putu” i uživali u bosanskom humoru: “Prvi lopovluk davno zaboravljen” te opasku “sve je poskupjelo, samo je Bosna pojeftinila”. To, kao i dvominutna dodjela Oscara na kraju večeri brzo će se zaboraviti, ostat će u sjećanju vrlo dobro raspoloženi Vaha koji je u petak rano ujutro krenuo prema Splitu, gdje ga je čekala momčad…

Povijesne utakmice

Halilhodžića smo pitali za eventualni odlazak iz Dinama jer su se pojavile glasine da će baš on biti sljedeći trener Paris St. Germaina. Trener je to odlučno zanijekao:

- Ne želim iz Dinama dok ne uđemo u Ligu prvaka! Moja sljedeća stanica sasvim sigurno neće biti Pariz, iz Dinama mogu jedino otići u Real Madrid!

Nije li Vaha previsoko postavio letvicu vlastite ambicioznosti?

- Otkrit ću vam jednu tajnu. Prije šest godina pregovarao sam s Florentinom Perezom o preuzimanju Reala. Izjalovilo se, ali bio sam u kombinaciji!

Zdravko Mamić, koji je s Halilhodžićem još na Vi i kojega prvi put nakon Ćire oslovljava sa šefe, ponudio je:

- Šefe, 18. prosinca imam dogovoren ručak s Romanom Abramovičem i Carlom Anchelottijem u Londonu pa, ako ste raspoloženi, mogli bismo pogledati i meč Chelsea - Manchester United?

- Ne, hvala, tada ću već biti na skijanju s obitelji - odbio je Dinamov trener.

- Prije toga moramo pobijediti Villarreal i PAOK…

Znači još dvije povijesne utakmice?

- Nemoj, bogati, naježim se od “istorijskih” utakmica. Ili, ako hoćeš, povijesnih!

Prije nego što će se zaputiti u Skenderiju, odslušali smo Mamićevu svakidašnju jadikovku kako su se “i Bog i Bandić odrekli Dinama”. No, ako Ćiro Blažević piše knjigu “Ako ikada umrem”, Zdravko Mamić je već napisao prvo poglavlje knjižice “Ako ikada odem iz Dinama”.

- Varaš se, da nije Vahe Halilhodžića odavno bih se povukao. Samo me on još drži ovdje i daje mi nadu. I ne znate kako sam blizu odluke da napustim sve. Ne znam otkud namiriti toliki novac…

Burna sarajevska noć

Dobar dribling, nema što! Ali, onda nas je Mamić utišao podatkom: “Samo porez i PDV na Vahinu plaću godišnje nas košta 4,000.000 kuna”.

I tako će Vrsaljka “pojesti” PDV…

Ali, onda je došla burna sarajevska noć. Čak se i “totalni Francuz” Halilhodžić opustio uz “ja sam bogomdana, nisam ikebana”, jer u Skenderiji je bilo toliko cvijeća da sam se u petak ujutro, kada smo se Mladen Frančić i ja zaputili prema Zagrebu, s tugom sjetio “mrtve prirode” koja me čeka “na putu prema putu”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:11