PERJANICA DINAMA

Mandžo će ići barem za deset milijuna

Unatoč impotentnoj golgeterskoj jeseni, cijena Marija Mandžukića na europskom nogometnom tržištu ne bi trebala bitno pasti
Amsterdam, 221009.Uefa Europa League. Grupa A, 3 kolo.Dinamo - Ajax.Na slici: Mario Mandzukic i Gregory van der Wiel. Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Neuspjeh reprezentacije poprilično će utjecati na cijenu naših nogometaša. I dok se Modrić, Eduardo, Kranjčar i Ćorluka ne trebaju brinuti za te stvari, jer su već postali vlasnici unosnih transfera, zanimljiva je situacija s Marijem Mandžukićem.

Štićenik Tarzana Cvjetkovića neće vidjeti Južnu Afriku, a na cijenu bi mogla utjecati i skromna Dinamova europska jesen u koju je Mandžo ugradio tri pogotka. Ipak, licencirani Fifin menadžer Danko Đikić ne misli da će Mandžukićeva vrijednost drastično pasti.

- On već ima određeni renome u europskim okvirima, konstantno je prisutan na međunarodnoj sceni i teško da mu slabija jesen može srušiti reputaciju koju je do sada izgradio - misli Đikić koji će istaknuti činjenicu kako je napadač Dinama mlad igrač, polivalentan i sjajnih fizičkih predispozicija.

- Neki stariji igrači sasvim će sigurno ostati bez unosnih transfera, ali Mandžukić definitivno nije u toj skupini.

Nakon prošle sezone Mamić je najskuplji eksponat u svojoj svlačionici procijenio na 15 milijuna eura. Bio je to prevelik zalogaj za mnoge europske interesente.

- Cijena igrača isključivo je ona koja se postigne na europskom tržištu. Prema nekim mojim procjenama, što sam ih dobio i iz razgovora s trenerom Ajaxa Martinom Jolom i sportskim direktorom Dannyjem Blindom, Mandžukićeva cijena ne bi trebala ići ispod deset milijuna eura.

Teško da će Mamić postići 15 milijuna, ali s obzirom na njegovu sposobnost ‘izuvanja iz cipela’ europskih predsjednika, mogao bi Dinamo dogurati do 12 milijuna eura, što je u doba recesije i dalje fantastična cijena.

- Da je barem ostavio dojam na Wembleyju. U ovome poslu uključivanje engleskih klubova bitno utječe na cijenu - završio je Đikić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:06