MAMIĆ DEMANTIRA

'Mandžo nije prodan, nikoga iz Werdera nisam vidio niti čuo...'

Marijo Mandžukić još uvijek je stanovnik Maksimirske 128. Najnovije spekulacije o transferu Dinamova reprezentativca u Werder pokazale su se neutemeljenima
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nit’ sam koga vidio, nit’ sam se koga čuo na tu temu - decidiran je bio Zdravko Mamić na pitanje je li možda tijekom blagdana, a u pauzi od obiteljskog druženja, dogovorio „sitnicu“ poput transfera svog najskupljeg eksponata Marija Mandžukića u Werder iz Bremena.

No, to ne znači da dogovori uskoro neće početi. Naime, u isto vrijeme će na suncu Dubaija uživati obitelj Mamić koja će na Bliskom Istoku dočekati ovu godinu te Werder koji na istu destinaciju stiže 3. siječnja na jednotjedne pripreme.

Kao povod uzeli smo tvrdnje nekih portala koji su na Štefanje dugoročno „odjenuli“ napadača Dinama u zeleno-bijeli dres kluba iz Bremena, pozivajući se na izvore bliske klubu iz Bundeslige. Ti isti „izvori“ otišli su toliko daleko da su pod bor u Maksimirskoj 128 stavili ček na sedam milijuna eura koliko je navodni izdatak za odštetu, a Mandži ugovor na potpis u duljini od 4,5 godina.

Ili su izvori zakazali, ili je to bila klasična „patka“ s obzirom da nitko iz okruženja hrvatskog nogometnog reprezentativca nije imao pojma da bi se Mandžo s prvim danima siječnja trebao staviti pod komandu Thomasa Schaafa, menadžera Werdera.

- Ne komentiram gluposti - otpravio nas je i Ivan Cvjetković, čovjek koji se skrbi o Mandžukićevoj karijeri, iako je njemački dnevnik Bild citirao njegovu izjavu da je bilo novih kontakata te da će se o svemu više znati nakon božićnih blagdana.

Bez komentara su bili i neki menadžeri s njemačkog područja, a čije smo kontakte iskoristili za provjeru te vijesti.

Činjenica je kako Mandžo već godinu dana čvrsto drži vrh Werderove liste želja, te kako je na ljeto jednom nogom već bio stanovnik njegove svlačionice. Međutim, tada je Zdravko Mamić u službi rezultata i svete misije zvane „Dinamo u ligi prvaka“ spustio rampu na njegov odlazak. Navodno i odbio ponuđenih deset milijuna eura koliko je Werder tada stavio na stol, najviše u svojoj povijesti s obzirom da vrh drži Carlos Alberto za kojeg je Werder platio Corinthiansu 8,5 milijuna eura. Upravo toliki milijuni navodno su cifra ispod koje Dinamo neće dati svojeg napadača.

No, Werder vjerojatno neće tako lako odustati (ovo im je treći pokušaj dovođenja Mandžukića). Je li Dubai nova postaja za pregovore!?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:58