DRAMA U ZADNJEM REDU

Milović i Jonjić pauziraju šest tjedana, protiv Dinama Krstičevića na stopere šalje Limu i Milića

 Tom Dubravec/CROPIX

Hajdukovi stoperi Goran Milović i Matej Jonjić najmanje šest tjedana bit će izvan travnjaka zbog identične ozljede, puknuća jagodične kosti, koju su zaradili na gostovanju u Koprivnici. Obojica su u nedjelju uspješno operiranI u Zagrebu, zahvat je u KB Dubrava obavila dr. Naranđa Aljinović Ratković, i sada je pred njima sedam dana strogog mirovanja.

Na operaciji je uz njih bio Hajdukov liječnik Boris Bećir, on ih je zajedno s fizioterapeutom Domenikom Sizgoreom dopratio iz Koprivnice gdje su stradali u dva nespretna i nesretna sraza s domaćim igračima. Milović i Jonjić će tijekom tjedna biti prebačeni u Split, uz maksimalni oprez, a bude li sve u redu, za desetak dana bi mogli početi s laganim treninzima.

Naravno, s odgovarajućim maskama na licu, samo lagano i bez mnogo kontakata jer se radi o osjetljivoj ozljedi. Jasno da ih neće biti u derbiju protiv Dinama sljedeće nedjelje, propustit će dobar dio proljetne polusezone, i zbog toga trener Mišo Krstičević već ima velike glavobolje. U jednoj je utakmici ostao bez srca obrane, a od ranije mu zbog ozljede na raspolaganju nije kapetan Maloča, koji bi uz to do kraja veljače mogao završiti u inozemstvu. Pogled na postojeći kadar ne nudi mnogo rješenja, samo trojica igrača mogu igrati na poziciji stopera, a to su Ruben Lima, Zoran Nižić i oporavljenik Antonio Milić. Na Krstičeviću je da od njih izabere dvojicu koji će se suprotstaviti napadačima Dinama, a s obzirom na nedostatak zadnjih veznih igrača vrlo je izgledno da će sva trojica biti u početnoj postavi.

Najlogičnija opcija je da stoperi budu Milić i Nižić, a Lima zadnji vezni, a druga je varijanta da Lima i Milić zamijene mjesta. Trećeg rješenja jednostavno - nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:36