NAPADAČKA FORMACIJA

Mišo Krstičević napada Dinamo s Vukovićem i Maglicom, Milić i Nižić na ispitu karijere

 Vladimir Dugandzic / Cropix

Nema Krstičević previše mogućnosti u sastavljanju startne postave. 'Gori’ na poziciji stopera, jer trojica su izvan stroja. Bilo bi Krstičeviću lakše da zadnju liniju kroji na tribinama, budući su Maloča, Milović i Jonjić na liječničkoj skrbi. Ali, koga nema bez njega se mora, staro je pravilo. Ostala su dva stopera na raspolaganju treneru Bijelih i tandem Milić - Nižić prvi put će zajedno na travnjak.

Zanimljivo je da su obojica navikli i na zadnjem veznom, jer Zoran Nižić karijeru je u makarskom Zmaju počeo kao zadnji vezni, a u ulozi stopera igrao je u belgijskom drugoligašu Brusselsu. Debi za Hajduk upisao je prošle subote u Koprivnici, a sutra će premijerno istrčati i na splitski travnjak.

Antonio Milić je stoper koji je nogometnu afirmaciju gradio kao zadnji vezni gdje je igrao prošle jeseni. Milić je pred tri i pol tjedna na pripremama u Turskoj dobio neugodnu ozljedu koljena, ali zaliječio se i uz pomoć kondicijskog stručnjaka Borisa Peyreka hitno se spremio za derbi. S momčadi je počeo trenirati u nedjelju, ne može još biti u optimalnoj formi i prvi put igra u stoperskoj ulozi ove sezone. Ali, nema alibija, jer drukčije se ne može. U kadru koji je prošao zimske pripreme nema trećeg stopera, pa logično Krstičević procjenjuje da premještanjem Lime u zadnju liniju više gubi u sredini terena nego što dobiva u obrani. U Koprivnici je Lima odigrao pola sata kao stoper, ali značajniji je za momčad u sredini.

Pored stopera Milića i Nižića ostalih devet svoj je nastup u derbiju izborilo igrom u Koprivnici. Dakle, Blažević na vratima, Oremuš i Jozinović na bekovima, Lima i Andrijašević korektori u sredini, Vršajević desno ispred njih, Caktaš polušpic, te Vuković i Maglica kao dva napadača. Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se, jedino ako napadnu ozljede kao što se nesretnim hajdukovcima dogodilo u Koprivnici.

Sastav i formacija iz susreta s Belupom jamče ofenzivni, napadački Hajduk. Ali, koliko će Bijeli uspjeti preslikati igru iz Podravine, ovisit će dakako i o Dinamu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:31