'KRALJEVI' NA KOLJENIMA

Mourinho: Ne bih rekao da smo se osramotili

Uvjerljiv 5-0 poraz, jednak onom iz sezone 1993/94, nanijela je Realovoj nogometnoj momčadi Barcelona na svom stadionu. Debija u "el clasicu" Jose Mourinho neće se rado sjećati.

Malo je toga polazilo za nogom igračima portugalskog stratega koji je mogao samo nemoćno promatrati kako Barcelona svojom kombinatorikom izbacuje Realove nogometaše iz igre. Sve se svelo na pet golova u mreži Ikera Casillasa i na tek pokoju priliku gostujućeg sastava.

- Jesmo li se osramotili? Ne bih rekao, ali osobno sam doživio najveći poraz u karijeri. Nikada nitko momčad koju vodim nije pobijedio 5-0. No, ovo je poraz koji je lako probaviti, on ne nosi nikakve posljedice. Jasno da smo tužni zbog rezultata, međutim, nema gorčine u ustima.

- Utakmicu je lako prokomentirati, Barcelona je odigrala najbolje što zna, a mi nismo odigrali ništa. Njihova je pobjeda u potpunosti zaslužena kao i naš poraz.

- Sve ovo ne znači mnogo. Liga je i dalje izjednačena samo smo mi sada dva boda u zaostatku. Dva, ne dvadeset. Svojim sam nogometašima već rekao da ovo nije kraj prvenstva i da ih ovo ne smije demoralizirati. Moraju sada pokazati karakter. Osobno mi je žao što je sljedeća utakmica tek u subotu, jer bih volio na teren već sutra.

Dva je gola postigao David Villa u 5-0 pobjedi Barcelone protiv Real Madrida u utakmici odigranoj na stadionu Camp Nou u ponedjeljak.

- Bila je ovo važna pobjeda. Htjeli smo njom preuzeti vrh ljestvice i to nam je pošlo za rukom. Način na koji smo do toga došli bio je sjajan. Više od ovoga ne može se tražiti.

- Igrali smo našim stilom i Real nam ništa nije mogao. Ova je bitka dobivena na sredini terena. Ipak, podsjećam da je još uvijek studeni i da imamo samo dva boda prednosti. Jednako kao što prije ove utakmice ništa nije bilo izgubljeno tako njom ništa nije niti osvojeno. Moramo nastaviti s pobjedama - osvrnuo se Villa na utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:27