MALI NOGOMET

Nacional obranio naslov pobjednika Kupa

Nacional je drugu godinu zaredom osvojio naslov pobjednika kupa hrvatske. Iako su u drugoj utakmici izgubili od Inera rezultatom 2:1, prednost iz prve utakmice od 4:2 bila je dovoljna za obranu naslova.

U potpuno mirnoj utakmici Nacional je prijetio Inero i gradio svoje napade, dok su godti iz Splita čekali svoju prigodu iz kontranapada. U takvom ritmu je završeno prvo poluvrijeme koje je završilo bez golova.

U nastavku preslika igre iz prvog poluvremena rezultirala je pogotkom Grdovića u 30 minuti za vodstvo Nacionala od 1:0. Nakon toga gosti uvode igrača-vratara u polje a igrači Nacionala uspijevaju promašiti četiri stopostotne situacije na prazan gol. Nakon toga uslijedila je kazna i Inero je izjednačio u 37.minuti. Samo minutu nakon toga Grcić ne uspijeva pogoti iz akumuliranog prekršaja, a u idućem napadu Inero zabija za konačnih 2:1 i pirovu pobjedu gostiju. Nakon toga je uslijedilo veliko slavlje Nacionala u dvorani II Doma sportova.

Tiago Polido:“ Nisam nezadovoljan igrom svoje momčadi i odigrali smo utakmicu na rezultat.Mi smo veliki dio posla obavili u Splitu prije deset dana. Utakmica možda nije bila gledljiva jer su obje momčadi igrale sa dozom opreza, al ipak mislim da smo potpuno nadigrali Inero unatoč porazu. Oni su iskoristili svoje dvije prigode iz kontranapada, dok smo mi bezbroj svojih šansi laganu upropastili. Ovaj trofaj nam je veliki poticaj pred play-off i sada počinje ona prava borba za naslov prvaka države.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:11