UOČI FINALA KUPA

Novi šef je u Maksimiru: 'Vodio sam Brotnjo iz Čitluka s 31. godinom! Ne treba mi Vahin savjet'

Dinamo s novim trenerom na klupi čeka momčad Varaždina u prvoj utakmici finala Kupa Hrvatske (20.10)
 Željko Grgić/Cropix

ZAGREB - Novo lice je pred vama - probio je led Marijo Tot. Dosadašnji Vahin asistent po prvi je put u ulozi trenera koji najavljuje utakmicu Dinama. Ne i prvi put da vodi seniorsku momčad kao samostalni trener.

- Vodio sam Brotnjo iz Čitluka s 31. godinom i time postao najmlađi prvoligaški trener u BiH - pohvalio se Tot koji je u početku morao zadovoljiti PR zahtjeve Dinama pa je naglasio kako očekuje dobar posjet i kvalitetnu utakmicu koja će zadovoljiti sve prisutne na stadionu.

U nastavku se osvrnuo na protivnika:

- Kvalitetni su i mladi. Potentna ekipa je taj Varaždin - rezimira Tot.

Ali, ni Vahina ostavština nije loša. Poklopila se sudbina da nasljedniku preda u ruke finale Kupa, a poklopile su se i zvijezde pa su svi ozdravili. Osim dakako Bišćana i Barbarića. Nas je zanimalo je li tražio savjete kod bivšeg šefa stožera?

- Nisam. Naša priprema za ovu utakmicu počela je onog trenutka kada smo prošli Slaven Belupo u polufinalu Kupa. Samo sam nastavio s unaprijed zacrtanim planom rada.

Pred Dinamom je momčad koja je pravim čudom dogurala do finala. Prije nekoliko mjeseci prijetio im je odlazak u amaterizam.

- Sjećam se kada sam bio u Rijeci, u ulozi asistenta Rupčiću. Slična situacija je bila kao ova u Varaždinu, a mi smo napravili niz od 14 pobjeda na Kantridi. Očito se u siromaštvu i neimaštini ekipa skuplja, nema onog pritiska jer u klubu ne vlada atmosfera da se nešto mora - smatra Tot, a na njegove riječi sa smijehom je reagirao Zoran Mamić:

- Miki, jesi čuo. Nećeš dobiti plaću.

Miki je u ovoj priči kapetan Milan Badelj koji se osvrnuo na promjenu za kormilom svlačionice.

- Doživjeli smo to na neki svoj način. Prilagodili smo se situaciji i za nas je ta priča završena. Koncentrirani čekamo utakmicu s Varaždinom kojeg jedino nismo uspjeli pobijediti ove sezone. Smjena trenera ovdje nije rijetka - rekao je Badelj. Inače, u predigri utakmice na stadionu Maksimir, nastupiti će kadeti Dinama i Osijeka. Pred njima je također finale Kupa, a za selekciju “modrih” igrat će Mateo Kovačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:42