ŠOK NA MAKSIMIRU

Kadeti Osijeka šokirali Maksimir i osvojili Kup, tužni Mateo Kovačić legao na travu i zaplakao!

Osječani su slavili, grlili su se i ljubili na klupi, Dinamu nije pomogao niti Kovačić. Na kraju je legao na travu, prekrio lice rukama i zaplakao. Još ga bole porazi s klincima...
 Drago Sopta/Cropix

Osječani slave, kadeti iz Gradskog vrta usred Maksimira pobijedili su Dinamo i osvojili su Hrvatski kup! Pomalo iznenađujuće, iako je Osijek uz Dinamo ponajbolja naša momčad u ovoj kategoriji.

Dino Špehar dobio je, dakle, dvoboj protiv Matea Kovačića, dvojica kapetana, dvojac koji bi trebao biti budućnost hrvatskog nogometa. Iako su već i sadašnjost, sa zavidnom minutažom i u seniorskom nogometu. Vidjelo se, pogotovo kod Kovačića, da su oni već 'odrasli’ dečki, iako su obojica igrala u 'drugoj brzini’.

Ipak, Špehar je zabio za vodstvo nakon pogreške Prenge. Kovačić je, s druge, izjednačio s bijele točke, nakon prekršaja na Ivančiću. Do tog trenutka najbolji igrač na terenu morao je zbog ozljede iz igre, Dinamo je kasnije bio gotovo bezopasan. I onda još i neobičan pogodak. Lukić je pucao s 20 metara, pogodio gredu. Dinamov vratar Mikulić okrenuo se prema mreži, gledao kako lopta pada, ali ga je pogodila u prsa i završila u vratima. Osijek je poveo 2:1, a nakon još jedne slabe reakcije obrane zabio je Grafina.

Osječani su slavili, grlili su se i ljubili na klupi, Dinamu nije pomogao niti Mateo Kovačić. Na kraju susreta legao je na travu, prekrio lice rukama i zaplakao. Još ga bole porazi s klincima...

DINAMO - OSIJEK 1:3

Stadion u Maksimiru. Gledatelja 500. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica); STRIJELCI: 0:1 - Špehar (15.), 1:1 - Kovačić (37-11m), 1:2 - Mikulić (49-ag), 1:3 - Grafina (69.)

DINAMO: Mikulić - Marotti, Prenga, Šimunović, L. Čakarun (od 72. Pejić) - Kamenar (od 41. Alvir), Kovačić, Pavičić - Plum (od 51. Jedvaj), Leko, Ivančić (od 41. M. Čakarun). Trener: Jozo Bandić.

OSIJEK: Malenica - Mikanović, Balenović, Perić, Pavić - Mišić (od 76. A. Kovačić), Mioč (od 80. Lulić), M. Kovačić (od 57. Grafina), Lukić (od 80. Grgić) - Dugandžić (od 78. Andabak), Špehar. Trener: Ivica Kulešević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:37