STATISTIKA JE JASNA

ODLUKA ZBOG KOJE SU REALOVI NAVIJAČI TEK SADA ZAŽALILI Španjolci otkrili: Velikan koji je spasio Real nije želio Kovačića!

 Juan Manuel Serrano Arce / Getty

Uoči prve polufinalne utakmice nogometne Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida na Etihadu španjolski OKDiario donosi tekst o Mateu Kovačiću (21) i Kevinu De Bruyneu (24), koji je prenio i ugledni Sport.

OKDiaro podvukao je paralelu između hrvatskog i belgijskog veznjaka koji su prošlog ljeta pojačali redove Reala, odnosno Manchester Cityja. Navodi se kako je aktualni trener Realove momčadi Zinedine Zidane još tada predsjedniku Florentinu Perezu sugerirao da kupi De Bruynea i kako je to najbolje moguća kupovina koju mogu napraviti, ali se tadašnji trener Rafa Benitez nije složio.

Međutim, Perez nije poslušao Zidaneov savjet, koji je tada radio kao trener Realove B momčadi. Umjesto toga se odlučio za transfer Kovačića iz Intera za nekih 35 milijuna eura odštete. S druge strane, City je doveo De Bruynea iz Wolfsburga za 75 milijuna eura odštete.

I dok se Realovi navijači sada pitaju zašto je Perez potrošio 35 milijuna eura na Kovačića, navijači 'građana' su oduševljeni i De Bruyne je postao jedan od ključnih igrača momčadi zajedno uz Sergija Agüera.

Uostalom, statistika je po tom pitanju vrlo jasna.

De Bruyne je ove sezone zabio 15 golova u svim natjecanjima, uz 9 asistencija, usprkos problemima s ozljedama, te je u nekoliko navrata bio čovjek odluke za 'građane', dok je Kovačićeva statistika u najmanju ruku skromna. On je ove sezone skupio 31 nastup za Real u svim natjecanjima i upisao je tek jedan gol i dvije asistencije.