ANALIZA DERBIJA

Oko sokolovo razmontiralo suca koji je izludio i Bilića: Najveću grešku nitko nije spomenuo!

 Robert Madley Reuters / Darren Staples Livepic

Martin Samuel, višestruki engleski novinar godine, koji piše za Daily Mail, započeo je svoj izvještaj s nedjeljnog derbija Leicestera i West Hama u 34. kolu engleskog nogometnog prvenstva rečenicom “na kraju, remi je pošten ishod”, pripisujući pogotke gostiju za 1-1 i domaćih za 2-2, oba iz jedanaesteraca, glavnom sucu Jonathanu Mossu (45).

Suca je za “izravnjavanje računa” optužio i Andy Carroll, strijelac za 1-1 s bijele točke i krivac za penal šest sekundi prije isteka nadoknade od četiri minute, zbog čega bi ga FA mogao naknadno kazniti, kao i Jamieja Vardyja, drugi put javno opomenutog u 57. minuti zbog simuliranja 11-erca, nakon čega je strijelac vodećeg pogotka prema sucu pokazao agresivnu reakciju ispruženim prstom. Ne treba ni naglašavati koliki bi bio hendikep za 'lisice' da im najbolji strijelac dobije više od jedne utakmice neigranja...

Međutim, što o spornim situacijama, njih ukupno šest, kaže jedno od najcjenjenijih engleskih 'Oka sokolovih', Graham Poll:

18. minuta – loša odluka. Huth je napravio prekršaj na Reidu u borbi za loptu upućenu iz slobodnog udarca, trebao je biti 11-erac, no u kontri su domaći poveli 1-0 (situacija koja je promaknula gotovo svim analitičarima i gledateljima, a usmjerila je cijeli tijek utakmice).