MLADEN PETRIĆ

'Ostajem u Hamburgu, a želja u 2011. godini mi je Hrvatska na Euru 2012.'

'U posljednje vrijeme osjećam veliku potporu izbornika, što mi mnogo znači. Zadnje utakmice igrao sam od početka i trudio se da budem maksimalno koristan...'
Riga, 030910.Gradski stadion Skonto.Prva utakmica kvalifikacija za europsko prvenstvo izmedju Latvije i Hrvatske.Na fotografiji: Mladen Petric i Pavles Mihadjuks. Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatski reprezentativac i član HSV-a, Mladen Petrić , ispratit će ovu godinu kao tridesetogodišnjak i moći će se ponosno osvrnuti i pogledati unatrag, u prošlost... Napravio je, dosad, briljantnu nogometnu karijeru, u privatnom životu sve mu štima, ima divan brak i obitelj, muči ga jedino ozljeda zadnje lože koju prenosi i u 2011., i koja mu je malo poremetila dane odmora u zimskoj stanci...

- Istina, kako ozljeda još nije skroz sanirana, tako nisam mogao na skije. Bio sam s obitelji u brdima Švicarske, uživao u prirodi i obiteljskom okruženju.

Hoćete li biti spremni za prvi meč nastavka prvenstva, protiv još uvijek Rakitićevog Schalkea, 15. siječnja?

- Ne, još nisam spreman sprintati. Mislim da ću se vratiti u drugom dijelu siječnja. Naime, sve mogu raditi osim sprintova jer taj neki mišić nije zacijelio.

Kamo ćete za Novu godinu, kada vam je i trideseti rođendan?

- Ni sam ne znam, sve je otvoreno i svojevrsna tajna. Supruga i prijatelji nešto pripremaju i žele da sve to bude iznenađenje, tako da ne pitam ništa, niti što planiram.

Ostajete li i dalje član HSV-a, navodno klub vas sada nipošto ne bi prodao?

- Po tom pitanju nemam planova, ostajem gdje jesam, u Hamburgu.

Navijači kluba su cijelo vrijeme uz vas?

- Nikad nisam imao problema s navijačima, naši fanovi su sjajni. Isto tako mogu reći da nikad nisam niti tražio odlazak. Međutim, sve je to prošlost, 'lanjski snijeg’. Moj pogled je okrenut prema budućnosti.

Pratimo česte proteste navijača, što im zapravo najviše smeta?

- Naravno, navijači su najosjetljiviji na rezultate, a naši nisu za pamćenje. Po onome što govore, smeta im pozicija na ljestvici, rezultati, igra momčadi, politika transfera u posljednje vrijeme...

Zašto je HSV tako loš ove sezone?

- Ne bih želio da ovo ispadne kao izgovor, ali nas su ozljede kosile cijelo vrijeme. Nažalost, stradavali su nam nezamjenjivi igrači, morali smo uzimati amatere za pričuvu. Reći ću vam da smo jednom imali čak 13 ozlijeđenih.

U reprezentaciji je bilo učinkovitije i bajnije...

- Potpuna istina! Godinu smo ispratili na čelu ljestvice, nismo doživjeli niti jedan poraz, a suparnici su neugodni, počevši od Grčke, pa Izraela i Gruzije. Za nju su mnogi, prije kvalifikacijskog ciklusa, mislili da je protivnik kojemu se može uzeti svih 6 bodova, međutim, pokazalo se da nije baš tako. Gruzijci nisu doživjeli niti jedan poraz u 4 utakmice i 26. ožujka moramo ih shvatiti najozbiljnije.

Kakvo je ozračje u krugu reprezentacije?

- Uistinu, ozračje je odlično. Puni smo samopouzdanja, dišemo kao cjelina, što je jako bitno. Među igračima i među svima koji čine nacionalni tim vlada vjera da ćemo uspjeti u naumu i cilju, plasmanu na EP 2012. Nekad se igra ljepše, nekad nismo na očekivanoj razini, ali naglašavam, samo se pobjede pišu.

Jeste li vi zadovoljni svojom ulogom i statusom u nacionalnom sastavu?

- U posljednje vrijeme osjećam veliku potporu izbornika, što mi mnogo znači. Zadnje utakmice igrao sam od početka i trudio se da budem maksimalno koristan, učinkovit. Sve me to napunilo samopouzdanjem.

Hrvatski nogomet uvijek iznjedri nekog nadarenog 'tića’, koji mladi igrači su po vašem ukusu?

- Nemam baš uvid u igre i učinak svih naših mladih. No, neki su već prilično zreli i na pragu velikih karijera, obećavaju respektabilnu budućnost. Spomenut ću Kelavu, Badelja, Vukušića, Perišića, pa Iličevića koji je svojevrsni hit Bundeslige.

Na koncu, što ste sebi poželjeli u Novoj godini?

- Zdravlje je uvijek na prvom mjestu, njega sam zaželio i svim svojima. Uz zdravlje, blagostanje, sreća i uspjeh su redovite novogodišnje želje. Međutim, želja nad željama je Hrvatska na Euru 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:58