MANDŽO SE SNAŠAO

'Ovdje je svaki trening kao utakmica, raditi se mora punom koncentracijom'

Novopridošli hrvatski napadač Wolfsburga Mario Mandžukić (24) dao je prvi intervju za službene internetske stranice njemačkoga nogometnog Bundesligaša.

- Ovdje sam presretan. Dečki su super, i svi su odreda dobri nogometaši. Treninzi su vrlo teški i naporni, ali zato iznimno kvalitetni. Imam dojam da je u Njemačkoj svaki trening kao utakmica: raditi se mora pod punom koncentracijom – rekao je Mandžukić, koji se sa suigračima nalazi na pripremema u austrijskim Alpama, otkrivši potom da se u svojim prvim danima u Wolfsburgu najviše zbližio s Bosnacima Džekom i Misimovićem:

- Edin i Zvjezdan zasad su moji prvi i najčešći sugovornici. Pomažu mi uklopiti se i čim se prije snaći. Edina znam još otprije. U ovih mojih četiri, pet dana ovdje postao mi je istinski, pravi prijatelj.

"To ne znači da Mandžukić ima problema s jezikom. Kao dijete proveo je u Njemačkoj više godina, tako da govori perfektni njemački", napisali su o dosadašnjem napadaču Dinama na Wolfsburgovu portalu.

- Rado sam došao u Bundesligu, rado sam se vratio u Njemačku. Ovdje sam napravio svoje prve nogometne korake, krenuo u školu, upoznao prve prijatelje i njemački menatlitet. Mislim da ću se vrlo lako adaptirati – kazao je Mandžukić.

Njegov je otac, piše portal, 1992. godine igrao u trećoj njemačkoj ligi zajedno s Freddyjem Bobicem i Seanom Dundeejem, nekad njemačkim odnosno južnoafričkim reprezentativcem, i to za TSF Ditzingen. U to je vrijeme Mario zaigrao za pionirsku momčad istog kluba.

- Ganjao sam cijelo vrijeme samo loptu. I kad smo se potom vratili u Hrvatsku moj me otac stalno vodio sa sobom na treninge. Bio je vrlo dobar nogometaš, iako ga nisam vidio kako igra u njegovim najboljim danima. Počeo sam karijeru na desnom beku.

- Krenuo sam, međutim, zabijati golove, pa me trener postavio u napad – otkrio je 24-godišnji napadač dotaknuvši se potom svoje sve izglednije budućnosti u prvoj momčadi hrvtske reprezentacije.

- Već sam dosad bio blizu udarne postave. Sada bih trebao izbiti u prvi plan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:19