TRANSFER IZ SNOVA

PAŠALIĆ POTPISAO ZA CHELSEA Mladi hajdukovac od ljeta kod Mourinha za dva milijuna eura

Pašalićeva godišnja plaća u londonskom klubu će biti oko 240.000 eura
 Nikola Vilic / CROPIX

U četvrtak navečer iz Londona je stigla definitivna potvrda transfera Marija Pašalića u Chelsea. Prvo su se klubovi Hajduk i Chelsea dogovorili oko odštete koja iznosi oko dva milijuna eura, a onda je igrač prihvatio uvjete višegodišnjeg ugovora koji mu je ponudio londonski klub (4+1 godina uz 240.000 eura godišnje plaće).

Završila je tako hepiendom trakavica oko transfera 18-godišnjeg nogometaša Hajduka koji je već jednom nogom bio u Rimu, odakle je imao ponudu Lazija, a na kraju je završio u Londonu, potpisavši za Chelsea. Pašalić neće ostati na Stamford Bridgeu, nego će do ljeta igrati na posudbi u Hajduku.

Napustio pripreme

Zlatno pravilo prijelaznog roka glasi da ništa nije gotovo... dok se ugovor ne potpiše. Tako se dogodilo i u slučaju Marija Pašalića, čiji se transfer iz Hajduka u inozemstvo pretvorio u pravu dramu s iznenađujućim obratom. U četvrtak ujutro, pretposljednjeg dana prijelaznog roka, Pašalić je umjesto u Rim, iz Antalyje poletio za London, gdje je imao dogovorene pregovore sa Chelseajem.

Hajduk je ujutro objavio na svojoj službenoj stranici:

“Mario Pašalić jutros je u pratnji klupskog team managera Krešimira Mikulandre i glasnogovornika Ante Bilića napustio hotel Kremlin Palace i završnicu priprema Hajduka u Antalyji te krenuo prema Londonu. Podsjetimo, ime Marija Pašalića tijekom proteklog razdoblja dovodilo se u kontekst s nekoliko klubova iz engleske i talijanske lige…”

Pašalić se u 14 sati očekivao u Londonu, a potom i na Stamford Bridgeu, gdje mu se trebao pridružiti predsjednik Hajduka Marin Brbić, igračev odvjetnik Ivica Lončar i talijanski menadžer Luigi Pastorello, koji ima ulaz u klub koji trenira Jose Mourinho, a izdašno financira Roman Abramovič.

Mourinho u stisci

S jedne strane, najavljivalo se da je to gotova stvar i da Pašalić ima samo dogovoriti uvjete svog ugovora, dok će Hajduku pripasti tri milijuna eura odštete.

No, čule su se i informacije da Chelsea nije jedini zainteresirani klub, nego da se za Pašalića interesiraju Tottenham i Liverpool. I to je cijeloj priči dalo još dodatnu dozu neizvjesnosti.

Zbog čega je došlo do obrata? U srijedu poslijepodne Hajduk je već bio poslao signal Laziju da se prihvaća njihova ponuda, iako s uvjetima nisu bili najsretniji ni klub, a ni igrač. No, to je bila jedina konkretna ponuda na stolu. Nešto kasnije, iste večeri, iz Hajduka su odlučili uzeti u obzir i druge opcije, a ta je bila da hitno odlete u London na pregovore.

Hajdukov predsjednik Marin Brbić povukao je hrabar potez stavljajući na čekanje izgledan posao s Lazijom jer je dobio dovoljno čvrsta jamstva da će Pašalić realizirati transfer u Englesku.

Inače, prema pisanju engleskih medija, blizu Stamford Bridgea je i Mario Mandžukić budući da Chelsea želi iskoristiti njegovu problematičnu situaciju u Bayernu. Tvrde da Mourinho taj posao želi okončati sutra do ponoći!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:41