OD SRPNJA U CHELSEAJU

FOTO: VRATIO SE PAŠALIĆ 'Sve je prošlo dobro, do ljeta sam koncentriran samo na Hajduk!'

Hajduk se morao odreći oko 200.000 eura u korist novog nogometaša Chelseaja
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Novi igrač Chelseaja Mario Pašalić, 18-godišnji mladić čija je prodaja od koje će Hajduk navodno inkasirati 2,2 milijuna eura odštete omogućiti klubu s Poljuda normalnije funkcioniranje u narednim mjesecima, jučer je nešto prije 14 sati stigao u zračnu luku u Resniku.

Nakon što je dan ranije stavio svoj potpis na ugovor s prvakom Europe iz 2012. godine Pašalić se preko Frankfurta vratio u Split, točnije svoja Kaštela.

Talentirani 18-godišnji nogometaš će i idućih pola sezone provesti u Hajduku, a zatim će postati igrač slavnog londonskog kluba (ugovor na četiri plus jednu godinu). Po dolasku Pašalić je djelovao vidno iscrpljeno i neispavano pred mnoštvom kamera, fotoaparata i diktafona te nije bio od velikih riječi unatoč brojnoj sedmoj sili koja ga je dočekala. Sve po direktivi svog novog kluba, da se zasad suzdrži od izjava.

- Ne bih htio puno pričati. Želim samo reći da je sve prošlo u najboljem redu. Od ponedjeljka se vraćam treninzima i isključivo sam u idućih šest mjeseci koncentriran na Hajduk. To je sve što zasad mogu reći – kazao je Pašalić.

Mladi nogometaš stigao je u pratnji prvog rođaka Josipa Pašalića s kojim je u četvrtak boravio u Londonu kada je cijeli posao oko transfera odrađen. Mario je u London stigao iz Turske, odakle se zaputio u Hajdukovoj opremi, a Josip mu je u London donio civilnu odjeću u koju se poslije presvukao i u kojoj je stigao u grandiozni kamp Chelseaja u južnom dijelu Lonodona.

U pravom naselju, centru unutar kojeg su čak 32 nogometna travnjaka (a da na posudbu daju i koji teren?), Pašalića su nakon ručka očekivali i pregovori oko transfera u kojem su ga zastupali predstavnici agencije HNS Ivica Lončar i Krešimir Stanić te odvjetnik Davor Radić, a zatim i liječnički pregledi.

No sapunica oko njegova transfera koja nije trajala samo tijekom ovog siječnja, već i od ljetos kada je na samom isteku tadašnjeg 'mercata' otpao njegov transfer u Cataniju, konačno je došla kraju. Pitali smo Pašalića i je li konačno ovim raspletom u kojem je postao igrač jednog od najvećih svjetskih klubova sretan. Je li pao kamen sa srca?

- Sad se samo želim dobro naspavati! - uzvratio je Pašalić.

Inače, nema sumnje daje Mario Pašalić dobio postotak od transfera, Hajduk se morao odreći u pregovorima da udovolji zahtjevima igrača kojega je naumio pošto-poto prodati.

Hajduk će utržiti 2,2 milijuna eura za sebe, prvi dio treba dobiti brzih dana, to je bio uvjet, ali to je onaj momenat kojega u Hajduku logično kriju, kao poslovnu tajnu, premda svome vlasniku Gradu moraju izrecitirati sve podatke, pa tu prestaje priča o tajnosti.

Svejedno, na kraju se računa da je Pašalić dobio kolač od transfera za sebe, desetak posto, sa cca dvjesta tisuća eura postotka od Hajduka će se zadovoljiti do ljeta, a onda mu od 1. srpnja zapravo teče tek ugovor sa Chelseajem.

Ugovor na četiri plus jednu godinu s time da prve sezone ima 200.000 eura gaže, iduće 220, pa 240 i na kraju 260 tisuća eura.

Uvjet da bude u Chelseaju bio je i da ga ne šalju na posudbe u klubove manjeg rejtinga, kao što je Stipe Perica otišao u NAC iz Brede, prije toga Matej Delač u Vitesse, pa dalje u Česke Budejovice, Vojvodinu, evo Delača u Sarajevu...

Nego u "top 5" recimo Nizozemske...

Ali, prije toga šest mjeseci u Hajduku, nada se zacijelo pozivu izbornika Nike Kovača za "mundijal".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:45