PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

Pedeset dana uoči Eura dva veznjaka Tottenhama najveći su Bilićev problem

Harry Redknapp obznanio je da je Niko Kranjčar “gotov za ovu sezonu”, ozljeda ligamenata koljena takve je prirode da Spursi do kraja natjecateljske sezone ne mogu računati na hrvatskog reprezentativca, koji je koljeno ozlijedio na treningu u Chigwellu prije dva tjedna.

Niko Kranjčar trenutno završava terapiju u Londonu i očekuje se da će sljedećeg tjedna doći u Zagreb, te nastaviti terapiju pod paskom hrvatskih doktora.

Liječnici hrvatske nogometne reprezentacije tvrde da će Niko Kranjčar biti spreman za nastup na Europskom prvnstvu. Tu tvrdnju prisnažili su i liječnici iz Londona, koji su Kranjčara liječili specijalnim metodama, kojom su izliječili i stopera Arsenala Pera Mertesackera, koji se oporavio brže nego što su glasile prve prognoze. Niko Kranjčar tvrdi da i njegov oporavak ide brže nego što se nadao nakon što su napukli najvažniji ligamenti.

- Niko će ubrzo biti fit, bit će Slavenu Biliću na dispoziciji od prvog dana priprema. Možda će trenirati smanjenim intenzitetom, ali će do starta Europskog prvenstva biti spreman - izjavio je bliski prijatelj Nike Kranjčara.

No Niko Kranjčar nije najveća briga Harryja Redknappa i Slavena Bilića, na listi problematičnih je i Luka Modrić. Ne zbog ozljede, već zbog neizvjesnosti oko ljetnog transfera. Chelsea i Manchester City krenuli su u otvoreni lov na najboljeg hrvatskog igrača, a Redknapp je već alarmirao vlasnika Daniela Levyja da je krajnji čas za potpisivanje novog ugovora s Modrićem.

Ili Harry Redknapp zapravo sustavno priprema Luku za odlazak s White Hart Lanea. I dok na forumima vlada razočaranje Modrićevim učinkom i sve su glasnije tvrdnje da je “dobar, ali ne i klasa Xavija, Inieste, Silve, Özila, Fabregasa i Sneijdera”, ipak mu savjetuju da ne bi bilo pametno pretpostaviti novac (200.000 funti tjedne plaće) nogometnoj slavi, što je pozivnica za - United. No, zanima li Alexa Fergusona nogometaš koji je na 122 premierligaške utakmica zabio 12 golova i 21 put asistirao?

Slaven Bilić mora se suočiti s dvije “teške ozljede”. Napukli ligamenti koljena (Kranjčar) i “ligamenti ega” (Modrić), glad za novcem ili slavom i otočki mediji, koji nesmiljeno i beskrupulozno potenciraju glad za senzacijama i Modrićevom statistikom. Je li Bilić, osim što je dobar trener, dobar i kao ego-terapeut, ili će ožiljci jedne teške sezone u Premiershipu ostaviti ožiljke na igri nacionalne momčadi u Poznanju i Gdanjsku?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:30