ENGLEZI SE NE PREDAJU

PELLEGRINI 'Nije to gotovo, još smo živi'; AGUERO: 'Kum Messi dao nam je još jednu priliku...'

Svjesni da još ništa nije riješeno. Najbolja utakmica u Barceloni? Vjerojatno jest - kazao je Suarez

Imao je Leo Messi u rukama, vjerojatno, četvrtfinale. Treća minuta sudačke nadoknade, kazneni udarac, kojim je trebao okruniti jednu svoju odličnu, veliku partiju. Pucao je, Hart je uspio odbiti loptu! Međutim, Messi je bio najbliži tom odbijancu, bacio se na loptu, glavom ciljao prazni dio mreže, ali opet promašio. Sudac Brych odmah je odsvirao kraj jedne uzbudljive, sjajne utakmice, nakon koje je, zahvaljujući Messiju i Hartu, Manchester Cityju ostala nada. Barca je, kao i lani, slavila na Etihadu, ovoga puta 2:1, uzela pobjedu i primaknula se idućem kolu, ali...

- Nije to još gotovo, stižemo živi na Camp Nou. Mogli smo izgubiti većom razlikom da je Messi zabio kazneni udarac, mogli smo možda proći i bolje od ovoga, ali ako ćemo igrati u Barceloni kao u drugome poluvremenu ovog susreta, sve je moguće - rekao je nakon susreta trener 'Građana' Manuel Pellegrini.

Junak dvoboja na Etihadu, Luiz Suarez nakon utakmice je likovao:

- Presretan sam što sam zabio dva gola, no, važno je da smo mi slavili. Imamo prednost uoči uzvrata, iako smo svjesni da još ništa nije riješeno. Najbolja utakmica u Barceloni? Vjerojatno jest - kazao je razdragani Suarez nakon utakmice.

- Želim čestitati svojim igračima na igri u prvom poluvremenu. Bili smo superiorni, odigrali smo odlično! U nastavku su nas oni pritisnuli, mogli i izjednačiti, ali, kad se sve zbroji, rezultat je pošten i realan. Ništa nije gotovo, čeka nas težak uzvrat, no, ponosan sam kako je moja momčad izgledala u prvom dijelu - rekao je Luis Enrique.

Da, u nastavku domaćin nije bio daleko od preokreta, Barca je malo stala i vrebala kontre, a sijevalo je uglavnom pred Ter Stegenom. Promašivali su Džeko, dva-tri puta, Nasri, Agüero, no, više od tog pogotka Argentinca nije išlo. Na kraju, dojam je, i jedni i drugi su zadovoljni, Barcelona zbog velike pobjede, City jer je, kako je izgedalo nakon prvih pola sata, pa i s obzirom da je zadnjih dvadesetak minuta igrao s igračem manje, sjajno prošao. I ostao na životu do uzvrata.

- To nije rezultat koji smo željeli, ali daleko je još rasplet. Borit ćemo se do kraja - poručio je Kun Agüero, slično misle i ostali igrači Manchester Cityja. Njegov veliki prijatelj, kum, Messi dao mu je još jednu priliku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:11