OKRŠAJ U MAKSIMIRU

PIVARIĆ O ASTRI 'Rumunji su eliminirali Lyon, ne možemo govoriti da ćemo ih išamarati'

'Ako želimo napraviti prvi korak prema proljeću u Europi, moramo krenuti s pobjedom'
 Ronald Gorsic / CROPIX

Danas je poseban dan za Josipa Pivarića (25). Igra stotu službenu utakmicu za Dinamo! Baš je izabrao dan, Modri protiv Astre igraju vrlo važnu, možda i krucijalnu utakmicu europske sezone.

- Svi smo svjesno koliko nam znači današnja utakmica. Astra nije protivnik za podcjenjivanje, ne možemo kazati “sad ćemo ih išamarati i uzeti tri boda”. Pa ljudi su izbacili Lyon, što znači da su iznimno ozbiljna momčad - kazao nam je u uvodu slavljenik.

Veli da očekuje suparnika koji će u Maksimiru igrati defenzivni nogomet i čekati svoju priliku iz kontranapada. Pri analizi suparnika iz Rumunjske uvidio je tri brza napadača, pa zaključuje da će oni predstavljati najveću opasnost.

- Nama je sve jasno, Ako želimo napraviti prvi korak prema proljeću u Europi, moramo krenuti s pobjedom protiv Astre. Živim u nadi da će danas biti veći broj gledatelja na tribinama. Mi ćemo se potruditi da ih razveselimo, pa da onda dođu u još većem broju kad budemo igrali sa Celticom i Red Bull Salzburgom koji si još jači i poznatiji suparnici.

Onda nas je Pivarić upoznao s jednim svojim promišljanjem.

- Mnogo sam razmišljao to tome kako bi pritisak na utakmicama koje igramo u skupini trebao biti mnogo manji nego na onima koje se igraju na ispadanje. Međutim, ispada da mi uvijek bolje igramo kad smo pod pritiskom. Posebno na gostovanjima. Pobijedili smo Aalborg, Petrolul, Hajduk u našem derbiju. Mislim da nam protiv Astre treba određena doza pritiska i imat ćemo ga, to je dobro. On će biti prisutan zbog činjenice što znamo da je trijumf na startu Europske lige na domaćem travnjaku iznimno bitan.

Nismo ga ni trebali pitati može li Dinamo ove sezone konačno uhvatiti proljeće u Europi. Preduhitrio nas je.

- To je pitanje s kojim se uvijek susrećemo. Dakle, da se razumijemo, Celtic i Red Bull Salzburg su favoriti ove skupine. Sigurno veći od Dinama. Uopće nije bitno kako su ušli u Europsku ligu, kako su izgledali, jesu li izgubili od Maribora ili Malmöa... To su momčadi koje mogu i protiv nas izgledati moćno. Grozim se onih priča u stilu “ako je mogao Maribor, kako Dinamo neće pobijediti u Glasgovu”. Ni jedna utakmica nije ista. Celtic sigurno protiv nas neće igrati kao što je igrao protiv Maribora, ni Red Bull Salzburg kao što je igrao protiv Malmöa. Ali, naravno, imamo šanse za pobjedu i protiv Astre, i Celtica, i Red Bulla, daleko od toga da ne vjerujemo u prolaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:01