ZIMA ISTINE

POLJUDSKE DVOJBE Prodati mlade zvijezde i zaraditi milijune eura ili napasti naslov prvaka?

Kouassi, Pašalić i Maloku mogu Hajduku donijeti i više od 10 milijuna eura
 Duje Klaric / CROPIX

Glavno pitanje s kojim se danas bore na Poljudu jest kako ne rasprodati sve što vrijedi već u zimskom prijelaznom roku? Hajduk se nalazi između čekića i nakovnja . Prodajom nekih važnih igrača riješio bi financijske dubioze i zakrpao rupe u budžetu, ali sa sportske strane ambicije su porasle, Tudor i igrači podigli su ljestvicu odličnim igrama i rezultatima.

Hajduk će zadržati šampionske ambicije samo ako sačuva glavne adute. Interes za Hajdukovim igračima postoji i što je najzanimljivije - najveći interes je za najmlađima.

Prvi pick su Bjelokošćanin Jean Kouassi, njemu je 19 godina i već je neko vrijeme na meti Ajaxa, zatim Mario Pašalić, 18-godišnjak koji je ljetos odbio 1,5 milijuna eura vrijednu ponudu talijanske Catanije te 17-godišnji Elvir Maloku, on je još uvijek junior, ali je već zapažen na nedavnom Mundijalu U-17 u Emiratima. Govori se da Maloku već sad ima konkretnu, 2,5 milijuna eura vrijednu ponudu iz Italije, ali da su zapravo Juventus, Monaco i Borussia Dortmund klubovi od kojih se očekuje da se uključe u utrku za ovim talentiranim mladićem.

Hajduk će očito biti na iskušenju hoće li ili ne prodati te bisere ili će opet tražiti način da premosti financijske probleme nekim novim kreditom, pa da pokuša ugrabiti prvenstvo ili igranje u Europi. Jedno i drugo nemoguće je ostvariti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 23:20