SPREMNI ZA RAZGOVOR

PREGOVORI S HNS-om Pavasović Visković ‘Hajduk želi dijalog sa svima, pa i s Mamićem’

'Bilo bi neodgovorno s naše strane da odbijemo razgovarati, to ne bi bilo u najboljem interesu kluba'
Zagreb, 030912.Zupanijski sud.Pocetak sudjenja bivsem direktoru Nove TV Sinisi Svilanu zbog primanja mita od Vladimira Selebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV.Na fotografiji: Sinisa Svilan i odvjetnik Ljubo Pavasovic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

Hajdukova delegacija sprema se put Zagreba, gdje bi s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza trebala razgovarati o svojem položaju u toj krovnoj udruzi, problemima i budućnosti hrvatskog nogometa.

Klub je prihvatio poziv na razgovor, ali ne odustaje od svojih zahtjeva za ostavkama, zbog čega se postavlja logično pitanje: kako pregovarati s onima od kojih tražite da odstupe?

Čvrsti stavovi

O čemu se može pričati, kako rješavati probleme ako smatrate da su baš vaši sugovornici te probleme stvorili i vaš je temeljni zahtjev da podnesu ostavke?

Prema svemu sudeći, nogometne glavešine neće reći: “Okej, podnijet ćemo ostavke ako vi tako želite“. I što onda? Je li to kraj razgovora? Neće čelnici Hajduka valjda putovati u Zagreb samo da bi se okrenuli i otišli, mora postojati i neki plan B. Koji su sljedeći koraci u tom (posve izglednom) slučaju, pitali smo člana Nadzornog odbora Ljubu Pavasovića Viskovića.

- Neozbiljno bi bilo da prejudiciram i u ovom trenutku vam ne mogu reći kako ćemo se točno postaviti. Pristali smo na razgovor jer to je u obostranom interesu, ali tek moramo vidjeti tko će mu prisustvovati s HNS-ove strane - kaže on.

Među dijelom članstva i navijačke mase prisutan je stav da razgovarati više nema smisla, ali Pavasović Visković se s time ne slaže.

- Razumijem navijače koji se protive dijalogu s HNS-om, ali razgovarati se mora. Bilo bi neodgovorno s naše strane da odbijemo razgovarati, to ne bi bilo u najboljem interesu kluba. No, to ne znači da ćemo popustiti u svojim stavovima i odustati od zahtjeva - objašnjava Pavasović Visković.

Što ako HNS budu predstavljali, primjerice, izvršni predsjednik Damir Vrbanović i prvi dopredsjednik Izvršnog odbora - ljudi koji su spomenuti imenom i prezimenom među onima čije ostavke Hajduk traži? Hoće li i s njima sjesti za stol?

Poziv na ostavke

- Ja sam spreman razgovarati sa svima, pa i s njima - jasan je Pavasović Visković.

Dodajmo ovome još da je Klub navijača Hajduka Torcida održao konferenciju za novinare, na kojoj su zatražili ostavke HNS-ova predsjednika Davora Šukera, kao i Alojzija Šuprahe, člana Izvršnog odbora iz Splitsko-dalmatinske županije. Torcida je još jednom pozvala na veliki prosvjed protiv vlasti u HNS-u, koji će se održati u subotu u 14 sati na splitskoj rivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:22