SPLITSKI MERCATO

PROMETNO NA POLJUDU Vršajević igra protiv Dnjipra u Kijevu, potpisuju Cipranin i Nigerijac?

 Tom Dubravec / CROPIX

Dva završna tjedna za mercato Hajduka, ništa se još velikog nije dogodilo u rubrici "izlaz", Hajduk se baš nije oslobodio igrača , a da bi napunio blagajnu, sve ostaje otvoreno, a na neki način i uvjetovano je igrama protiv Dnjipra u play-off rundi plasmana u Europsku ligu. Sad odjednom nije priša.

Kako baš sad sve prodati??? Vršajević, Sušić, Maglica, Maloča...? A čeka Dnjipro?!

Zato i ne žure, pa i taj najkonkretniji posao prodaje s Avdijom Vršajevićem prema Middlesbroughu još je na čekanju. Nije, doduše, zašao u ćorsokak, premda bi se i tako moglo pomisliti usred zatišja i nekog čudnovatog povuci-potegni. Nego se taktizira i gleda bi li Vršajević mogao nastupiti (još) protiv Dnjipra, makar u prvoj utakmici iduće srijede u Kijevu...

Na to nam nitko ne daje decidiran odgovor, osim da to postoji kao mogućnost, da Vršajević zaigra i protiv Dnjipra, a da "pregovori s Middlesbroughom oko svih mogućih detalja još traju". U Split na dogovor dolazi i Vršajevićev zastupnik Nihad Perčo iz Zenice.

Ako se/kad se Vršajević proda, trebat će Hajduku – desni bek, rješenje ima i na Cipru. Ima nekih kombinacija za položaje desnog beka i zadnjeg veznog, što je sada nekako najvažnije.

1. Athos Solomou - dobili su u Poljudu ponudu da pogledaju tko je Athos Solomou, igrač je Apoela iz Nikozije, Cipranin, iskusan, 29 godina, mjerka ga i Glasgow Rangers (druga liga Škotske). Predložio ga je Rade Lasić sa svojim vezama. Lasić, bivši član uprave "bijelih" pomogao je povezati, ostvariti kontakt za "bijele" i s Dejanom Mezgom iz Maribora i taj posao odlično je dovršen na obostrano zadovoljstvo. Nakon Mezge Hajduku je ponuđen i desni bek sa Cipra.

2. Emeka Eze - Hajduku osim desnog beka treba i zadnji vezni, na probu je za Hajduk B došao Emeka Eze iz Nigerije koji ima 22 godine i pridružio se društvu u kojem već prva iskustva otprije stječe Jeremiah Arkorful, lijevi bek iz Gane, koji je danas potpisao jednogodišnju posudbu.

Očito se čeka koga će se prodat, a već dvojac igrača iz Afrike i Cipra bi lako mogli preskočiti u prvu momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:13