HRABRI IVAN

Rakitić: Bole me zubi, ali ne kao poraz od 'furije'

Ivan Rakitić igrao je u Varaždinu 12 minuta, doživio potres mozga, izgubio dva prednja zuba. Odbio je ostati u bolnici te je na Maksimiru gledao A-reprezentaciju
Varazdin, 121010.Gradski stadion Varazdin.Kvalifikacijska utakmica za EP U 21 u Danskoj 2011.Hrvatska - Sapnjolska.Na fotografiji: Ivan Rakitic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Ivan Rakitić pokazao je u utorak u Varaždinu iznimni sportski karakter i primjer kako se bori za dres s nacionalnim grbom. Nakon nesretnog starta u 12. minuti napustio je travnjak nokautiran i sav u krvi s rasječenom usnom i bez ‘jedinice i dvojke’ u ustima. Kao da se susreo s loše raspoloženim Mikeom Tysonom. I takav, na rubu svijesti, htio je nastaviti utakmicu, no otpraćen je u bolnicu. Svjedočio je o tome nakon utakmice A-reprezentacije u Maksimiru nekoliko sati kasnije:

- Morao sam izaći iz igre pa sam hitno odveden u bolnicu. Tamo mi je dijagnosticiran lakši potres mozga, a ostao sam bez dva prednja zuba. Rasječene usne nisu nikakav problem iako je ružno izgledalo zbog puno krvi. Htjeli su me zadržati u bolnici za svaki slučaj, no to sam odbio jer sam želio na utakmicu u Maksimir.

Govorio je Rakitić polako, zadovoljan zbog pobjede A-repke, tužan zbog poraza mladih od Španjolske i neodlaska na Euro. Govorio je stisnutih usana da ne pokazuje ‘propuh’ koji mu je u ustima ostavio suparnički igrač.

- Nema veze za zube, napravit ću zlatne, čak se i šalio.

- Više od toga me peče poraz, a tako smo željeli taj Euro...Događaju se takve stvari, svjestan sam da me suparnik nije namjerno udario već me je u padu ‘sastavio’ petom.

‘Raketa’ je pao kao pokošen, ostao je ležati na travi. Izgledalo je jako ružno, scena koja je asocirala na puno gore posljedice.

- Ne sjećam se točno svega jer sam neko vrijeme bio u nesvijesti, potpuni mrak. Sjećam se samo doktora i njegovog lica i glasa koji izvikuje moje ime: Ivane, Ivane! Šamarao me po licu da dođem k sebi. Nakon te pomrčine, brzo sam došao k sebi.

I još nešto, što najbolje oslikava Rakitićev karakter:

- Kad smo izlazili s terena, zamolio sam doktora da što prije sanira ozljedu i zaustavi krv. Molio sam da požuri da se što prije vratim u igru. Nije me shvatio ozbiljno.

Naravno, bio je to bezuman prijedlog jer je već ušao Oremuš kao zamjena, a Rakitića je čekalo mjesto u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:08