REPREZENTACIJA U ROVINJU

RAKITIĆ, MANDŽUKIĆ I SRNA SU SE PRIKLJUČILI VATRENIMA Čačić još čeka trofejni Realov dvojac

 Tom Dubravec / CROPIX

Ivan Rakitić i Mario Mandžukić priključili su se reprezentativcima u hotelu As, Vatreni su u nedjelju u 14 sati ručali u Zagrebu, pa u 15 krenuli autobusom u Rovinj. Već predvečer razgibavali su se u Istri, gdje će u hotelu Lone boraviti do petka.

Darijo Srna stigao je u Rovinj izravno s Krka, pa je ekipa tako gotovo kompletirana. U četvrtak se trebaju pojaviti Luka Modrić i Mateo Kovačić. I sad počinje taktički dio. U ponedjeljak i utorak vježbat će dvaput, u 10.00 i 18 sati, pritom je u ponedjeljak poslijepodne trening otvoren za gledatelje, pozivnice se naveliko dijele, uglavnom djeci lokalnih klubova.

Pojačano osiguranje brine se za hrvatske nogometaše, no glavna zadaća zaštitara na Gradskom stadionu neće biti čudne torbe, Hrvati bi tijekom tjedna mogli doći na udar špijuna. Kako to spriječiti? S obližnjih nasipa i uzvisina travnjak se vidi, a iskustvo iz Bad Tatzmannsdorfa od prije dvije godine, kad je kamerunski izbornik Nijemac Volker Finke poslao svojeg prijatelja trenera da se na vlastite oči uvjeri što Niko Kovača radi, i to virkajući iza reklama na zatvorene treninge, sugerira da ništa nije isključeno. Jer ako to rade Nijemci...

- Na taktici uvijek pomalo radimo, ali situacije kad je prekid igre, slobodne udarce, kornere... To ćemo ostaviti za Rovinj i kasnije Deauville - govorio je Čačić u Svetom Martinu na Muri. Gdje su eventualni špijuni ostali praznog notesa. Ili gotovo praznog.

Zna se koliko prekidi mogu biti važni, još jednom je demonstrirao i Real u finalu Lige prvaka. Inače, ni jedan novinar iz država s kojima se Vatreni susreći na Euru nije se akreditirao ni za praćenje priprema, ni za bilo koju od dviju prijateljskih utakmica. Druga je sa San Marinom u subotu u Rijeci. Doći će tek u kamp u Deauvilleu.

Momčad? Tri igrača su prekobrojna, dva dana ostala su izborniku da im to priopći. I skine teret neizvjesnosti s ostalih koji nisu sigurni jesu li iznad ili ispod crte.

Jedinstveni navijački sadržaj pronađi na Navijačnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:25