DEFETIZAM U HAJDUKU

Razočarani Krstičević: 'Svi drugi su se pojačali, a mi samo dovodimo mlade igrače...'

'Neću najavljivati ni Kup, ni plasman u prvenstvu. Vjerujem da će momčad napredovati, ali obećanja neću davati. Svi su se drugi pojačali, doveli su starije, iskusne igrače'
 Vlado Kos/CROPIX

Zaključili su Bijeli pripreme u Turskoj. Dva je tjedna trener Mišo Krstičević imao vremena kako bi kroz šest utakmica uigrao momčad za proljetnu polusezonu. Izmijenjen je Hajduk u odnosu na jesen, ostao je Krstičević bez Radoševića, a ozlijeđeni su Maloča i Milić. Tri važna oslonca momčadi iz prvog dijela sezone nisu s Bijelima obavili pripreme u Turskoj. Maloča neće biti spreman za start proljeća, dok je upitno kada će se priključiti Milić.

- Na povratku u Split znat će se kakva je težina Milićeve ozljede. Koljeno ga boli, ne može trenirati i vidjet ćemo na magnetskoj rezonanci gdje je problem - objasnio je Krstičević.

Puno problema ima Hajduk. Financijska neimaština je prevelika i pokušavaju se izbjeći troškovi gdje god je to moguće. Zato će se pregledi za sve ozlijeđene obaviti u Splitu, umjesto da se u Antalyi ostavljaju euri. To je svakodnevnica Hajduka, životni okvir iz kojeg Bijeli ne mogu pobjeći. Ali, nije to alibi za Krstičevića i njegovu momčad. I prošle jeseni Hajduk je imao sličnih problema, a rezultat je u konačnici nadvisio očekivanja. Kakva su obećanja za proljeće?

- Nema obećanja - rezolutan je Krstičević. - Neću najavljivati ni Kup, ni plasman u prvenstvu. Vjerujem da će momčad napredovati, ali obećanja neću davati. Svi su se drugi pojačali, doveli su starije, iskusne igrače. Od Rijeke, preko Splita i Belupa. Mi smo dovodili mlade, potentne igrače i prihvatili dugoročni rad kao temeljnu odrednicu.

Je li Hajduk danas slabiji ili bolji u odnosu na jesenas?

- To je delikatno pitanje. Slabiji smo jer smo ostali bez nekoliko igrača i nismo doveli nikoga tko nam može pomoći. Radošević je otišao i nema ozlijeđenih na startu proljeća kada nas čekaju važne utakmice. Međutim, s druge strane, momčad je napredovala kroz jesenske igre i zato od igrača očekujem pozitivni pomak.

Velika očekivanja ima Krstičević od igrača koji daju potporu glavnom napadaču Vukoviću.

- Od Andrijaševića očekujem više golova. Ima odličnu loptu, ali može dati više u realizatorskom segmentu. Caktaš je taj od kojeg generalno više očekujem. Ima talenta, znanja i sposobnosti. Mora to i pokazati. Na desnom krilu u konkurenciji je i Maglica koji se dobrim pokazao u zadnjem susretu priprema.

U napadu je usamljeni Vuković. Požalio se Krstičević da je htio angažirati jednog napadača za bolju realizaciju, ali zna se gdje je problem.

- Nismo uspjeli u tom naumu. Vuković je ispunio moja očekivanja premda on nije klasični špic-igrač.

Je li trener Bijelih miran i zadovoljan?

- Imamo obvezu prema navijačima i nemamo pravo na pogreške i loše igre. Mi smo Hajduk.

Kući se vraćate sa 23 igrača i tri vratara. Što će biti s prekobrojnima?

- Vi opet o prekobrojnima, a ja stalno o tome kako fali igrača.

Da ne završimo razgovor u polemičkom tonu, za posljednje smo pitanje ostavili ležernu temu. Što je bilo najljepše u Turskoj?

- Tereni su sjajni, ukupni uvjeti odlični. Treba uvijek doći u Tursku - zaključio je Krstičević.

Samo Kouassi je zadovoljio...

Pet je novih igrača došlo u Hajduk ove zime i nakon odrađenih priprema Krstičević je ponudio stav o prinovama. Činjenica je da nijedan novak zasad nije ušao u startnu postavu. Kouassi je na pripremama u Turskoj imao značajniju minutažu, jedini je od prinova igrao sa prvom momčadi, dok će se ostali boriti za ulazak u kadar od 18 igrača.

BRAZILCI - Nisu se isprofilirali. Patinho se ozlijedio čim je došao, a Cassio se "traži". Nije spreman i Brazilci nisu blizu prvog sastava. Što će biti u budućnosti, to ne mogu reći, ali oni se primarno trebaju adaptirati, raditi i čekati svoju priliku.

KOUASSI - Igrač koji je iskoristio priliku i nalazi se u jednoj grupi igrača koja konkurira za tri pozicije iza špic-igrača.

JAKOLIŠ - Bit će u borbi za desno i lijevo krilo, sličan je Vršajeviću, naginje prema desnom krilu, ali mora se nametnuti kako bi se izborio za poziciju u momčadi.

NIŽIĆ - Mladi stoper koji treba raditi. Nakon dugo vremena odigrao je utakmice. Treba mu vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:06