OBAVLJEN DOBAR POSAO

RAZVUČENI OSMJESI NA RUJEVICI 'Malo jači trening, ali baš nam je ovo trebalo uoči Francuske!'

 Damir Krajac / CROPIX

Hrvatski reprezentativci s osmijehom na licu napuštali su stadion na Rujevici. Pobjeda koja će još neko vrijeme ostati upisana kao rekordna u povijesti reprezentacije bila je najbolja injekcija samopouzdanja pred polazak u Francusku.

- Uvijek je dobro ovako pobijediti, iako San Marino nije suparnik po mjeri. Iskoristili smo prilike kojih smo stvorili doista puno, napunili se samopouzdanjem pred veliko natjecanje i mislim da spremni idemo u Francusku - kaže Nikola Kalinić, trostruki strijelac kojem je za ovaj učinak bilo dovoljno 25 minuta.

- Uvijek je lijepo postići pogodak, ali posebno mi je drago što smo svi zabijali. Iako suparnik nije nekog renomea, danas nikome nije lako zabiti deset golova. Pristup je cijelu utakmicu bio maksimalan, iako se radilo o malo jačem treningu... - dodao je napadač Fiorentine.

Zadovoljstvo visokom pobjedom istaknuo je i Ivan Perišić, strijelac efektnog pogotka iz slobodnog udarca.

- Rekli smo da je ovo samo malo jači trening, ali smo utakmicu shvatili ozbiljno. Pokazali smo želju i volju, a pritom se nitko nije ozlijedio. Zabili smo puno golova, imali dobrih akcija i mislim da nam je baš ovo trebalo uoči Eura. San Marino nije pravi suparnik, ali nam je trebala ovakva pobjeda. Imamo još pet-šest dana za pripremu, ali bit ćemo dobri u Francuskoj, spremi dočekujemo Euro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 15:01