NEMIRI NA RUJEVICI?

Riječko pojačanje tužno nakon Dinama: 'Nema igrača koji je sretan kada izlazi u 60. minuti'

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Mario Gavranović u Rijeku je došao tijekom zime i već na pripremnim utakmicama potvrdio status pojačanja.

Švicarski reprezentativac za kojeg je klub s Rujevice izbrojio više od pola milijuna eura, u dosadašnjih dvanaest službenih utakmica u “bijelom” dresu zabio je pet golova i upisao dvije asistencije, ali njegov stvarni učinak na terenu nadilazi šture statističke podatke. Za većinu trenera suparničkih momčadi Gavranović je prvi na popisu prijetnji koje dolaze iz riječkih redova. Igrač koji ima nos za gol, koji zna stvoriti priliku i otvoriti prostor suigračima jednostavno zahtijeva udvajanje. Izuzetak je bio tek Zoran Mamić. Dinamov trener u oba dosadašnja ogleda nije primijenio takvu taktiku za riječkog napadača i nije pogriješio.

Nije bilo mirnoće

- Ušli smo jako dobro u utakmicu i u prvih pola sata nadigrali Dinamo. Visokim pritiskom natjerali smo suparnički vezni red na brojne pogreške, ali njihova zadnja linija je odlično radila. Nama je uz to nedostajalo malo mirnoće u posljednjih 25 metara da stvorimo više situacija koje su nas mogle dovesti u ozbiljniju priliku za gol. Imali smo jednu stopostotnu šansu preko Bezjaka, ali nažalost nismo je iskoristili. Da smo uspjeli zabiti u toj fazi igre sve bi bilo drugačije. Prije utakmice vjerovao sam da možemo pobijediti Dinamo, unijeti dodatnu neizvjesnost u kraj sezone i jako mi je žao što u tome nismo uspjeli.

Nakon derbija s Dinamom i trener Rijeke žalio je zbog neiskorištenih pola sata nadmoći, a na pitanje o igri Gavranovića nije imao previše komplimenata. Kek nije bio zadovoljan njegovim učinkom i uvjeren je da može puno više, a nedostatak moći i eksplozivnosti koja bi mu omogućila da pokaže sve što zna, pripisuje neodrađenim temeljnim pripremama. Izuzmemo li ogled s Interom na Rujevici i prvenstvenu utakmicu u Koprivnici, u ostalih 10 susreta Gavranović posljednji sučev zvižduk nije dočekao na terenu. Izlazak uoči posljednjih 20-ak minuta igre pretvorio se u dio rituala riječkih nastupa koji nije izostao ni protiv Dinama.

- Još nisam upoznao igrača koji je sretan kada izlazi u 60. minuti. Isto vrijedi i za mene, osobito jer se u posljednje vrijeme doista osjećam spreman za kompletnu utakmicu. Neizbježni su povremeni padovi i morat ću malo pogledati snimke, ali trener je tu glavni. Vjerujem da on s klupe ima bolji pregled, a na nama je da odrađujemo ono što nam je zadano.

U sljedećem kolu Rijeka gostuje na Poljudu, stadionu za kojeg Gavranovića vežu lijepe uspomene. Sa dva gola u dresu Švicarske potopio je Štimčev debi na klupi reprezentacije.

Odlična atmosfera

- Bila je to jedna od mojih boljih utakmica za Švicarsku. Sjećam se i odlične atmosfere na tribinama. Bit će lijepo ponovno doći na Poljud i nadam se da ću s istim osjećajem napustiti travnjak. Hajduk ima dobru momčad i zaslužuju respekt. Krajem veljače uspjeli smo ih pobijediti na Rujevici, ali sada se igra na njihovom terenu i očekujem da će biti neizvjesno.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:30