SVIĐA SE SAM SEBI

Ronaldova poruka hejterima: 'Ja sam već dio nogometne povijesti, sviđalo se to nekom ili ne!'

 Juan Medina/Reuters

Portugalac Cristiano Ronaldo se s 93 postignuta pogotka u Ligi prvaka nalazi na samom vrhu ljestvice strijelaca u tom natjecanju, a Portugalac za sebe kaže kako je on već odavno dio nogometne povijesti sviđalo se to nekome ili ne što je i objasnio u razgovoru za službenu stranicu Uefe.

Što za vas znači biti najbolji strijelac u Ligi prvaka?

- To je velika priviliegija. Sretan sam što sam to uspio postići jer to je posebno natjecanje za svakog nogometaša. Imao sam tu sreću da sam ju osvojio dvaput i nadam se da ću isto učiniti i ove godine. Navijači vole Ligu prvaka.

Što vam donosi najveće zadovoljstvo na terenu?

- Radim ono što volim, radim svoj posao i brinem se za to da navijači dobiju ono po što su došli na trbine. Navijači vole uživati u dobroj utakmici i vidjeti što više golova, a tu sam ja da im to pokušam pružiti. Uživanje, to je riječ koja je ključna, zbog toga se igra i gleda nogomet.

Tko vam je bio uzor dok ste odrastali u Sportingu?

- Moram biti iskren i reći da nikad nisam imao nekog posebnog uzora, uvijek sam samo razmišljao i gledao prema budućnosti. Najviše sam razmišljao o reprezentaciji. Znao sam da je teško igrati za neki veliki klub, ali sam također bio svjestan da će se to jednog dana dogoditi, igranje za reprezentaciju je puno teže. Onda su se stvari počele neglo događati, pospisao sam za United i vrlo brzo stigao je poziv iz Portugala.

O čemu ste sve maštali kao klinac?

- Uvijek sam smatrao da sam poseban igrač, još za vrijeme dok sam nosio dres Sportinga. Prije ili kasnije znao sam da ću postati velik nogometaš. Nisam se nadao da će se to dogoditi tako brzo, ali pripremao sam se za to, jer, kako sam rekao, talent je bio jasan. Puno sam radio na sebi, vjerovao u svoj potencijal.

Kako će svijet nogometa pamtiti Ronalda?

- Sigurno ću biti dio povijesti. Svidjelo se to ljudima ili ne, brojke govore same za sebe. Nekima se to više sviđa, nekima manje, ali ja sam već sada dio nogometne povijesti.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:20