RIJETKO VIĐENO

Sivonjićev bizarni čin će se dugo pamtiti

Krunoslav Jurčić neće biti ljut zbog promašaja već zbog činjenice da je Sivonjić bio toliko pohlepan
Zagreb, 200909.Maksimirski stadion.Utakmica 8. kola T-com Prve HNL izmedju NK Dinama i NK Rijeke.Na slici: Drugi gol za Dinamo, golman Ivan Mance, Mario Tadejevic, Ilija Sivonjic 24.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Ako već postoje pogoci koje nazivamo eurogolovima trebali bi postojati i takvi promašaji. Takav je upravo onaj Ilije Sivonjića u susretu protiv vinkovačke Cibalije. Mladi napadač Dinama pamtit će ga vjerojatno jako dugo, baš kao i Morales, ali i svi koji su tako nešto vidjeli.

Igrala se 33. minuta u Maksimiru između Dinama i Cibalije kada je ubačaj Tomečaka preletio cijelu obranu Vinkovčana i stigao do Pedra Moralesa. Čileanac je krivo zahvatio loptu pa je ona čudno odskočila, dovoljno da prebaci istrčalog vratara Marijana Antolovića.

I baš kad se najbolji strijelac modrih krenuo veseliti pogotku natrčao je Ilija Sivonjić i htio sebi pripisati zasluge tog pogotka. Ipak, umjesto da se upiše u strijelce on je loptu na putu u gol uspio zaustaviti na liniji i olakšati posao braničima gostujuće ekipe.

Nesvakidašnji su takvi promašaji, u svakom slučaju, ali Moralesa i trenera Jurčića više treba brinuti što je glad za golom mladog napadača tolika da i tuđe zasluge želi pripisati sebi. Ovoga puta mu se to osvetilo, a sljedeći će razmisliti prije nego nešto slično pokuša.

Inače, na toj utakmici bilo je još velikih promašaja, prvenstveno Pedra Moralesa, ali teško da će se pored ovog Sivonjićevog itko toga sjetiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:21